Abonnementsartikel

Aarhus Kommune vil nu uddele en præmie til de entreprenører og medarbejdere, der viser særlig omhu for, at byggepladsen tager sig godt ud i forbindelse med vejarbejde.

Aarhus vokser, og vejarbejde er derfor både en central og nødvendig del af bybilledet. I et forsøg på at gøre arbejdspladsen lidt pænere at se på, mens det står på, vil Aarhus Kommune nu uddele en præmie til de entreprenører og medarbejdere, der viser særlig omhu for, at byggepladsen tager sig godt ud.

Vejarbejder kan udfordre vores vante ruter gennem byen, og i tilgift ser det ikke altid lige ryddeligt og pænt ud, når der bliver arbejdet på at forbedre fremkommeligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præmieringsordningen Smukkere Vejarbejder sætter fokus på at forbedre afspærring, skiltning, oprydning og informationsniveau ved at belønne det smukkeste vejarbejde. Står skiltene lige? Får trafikanter den nødvendige information, og bliver der ryddet op inden fyraften?

Kulturhovedstad

- Vejarbejde er en betingelse for, at infrastrukturen udvikler sig sammen med resten af Aarhus. Vi forventer ikke, at alle vejarbejder ligefrem bliver smukke at se på, men det nye initiativ skal medvirke til, at det ser ordentligt ud, mens der bliver arbejdet. Lige nu bliver der arbejdet ekstra meget, så Aarhus kan fremstå fra sin bedste side som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og det er en god anledning til at sætte fokus på området, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Levende byrum

Entreprenører og medarbejdere på byggepladserne kan selv vurdere og indstille netop deres vejarbejde som årets smukkeste, men byens borgere er også velkomne til at indsende forslag. Herefter nominerer Teknik og Miljø de bedste, og en præmieringskomite kårer vinderen.

- Vi skal gentænke, hvordan vi i fællesskab kan sørge for, at vores by også under forandring fungerer som et levende byrum, som byens borgere og besøgende synes er dejlig at være i. Anlægsarbejderne skal se ordentlige ud, mens de foregår, og vi vil gerne motivere entreprenører og folkene på anlægspladserne til i fællesskab at gøre sig umage?, siger stadsarkitekt Stephen Willacy, som står i spidsen for præmieringskomiteen.

Vinder til oktober

Årets vinder bliver afsløret på Arkitekturens Dag den 2. oktober ved en ceremoni på Aarhus Rådhus, hvor også årets nybyggeri bliver kåret. Prisen for årets smukkeste vejarbejde er en vandrepokal med indgraveret navn på vinderprojektets entreprenør samt en pengepræmie på 10.000 kroner til byggesjakket.