Abonnementsartikel

Nye gravemaskiner og læssemaskiner er på vej til det danske marked.

I begyndelsen af foråret i år lancerede Hitachi sin nye 6-serie af entreprenørmaskiner. I den mellemliggende periode er de globale maskinmarkederne blevet præsenteret for flere ZX gravemaskiner og ZW gummihjulslæssere, og nu får programmet endnu en udvidelse med de nævnte maskintyper. Nogle af dem er allerede tilgængelige på det danske marked, og andre bliver det i nærmeste fremtid.

Opdateringer

Generelt set sender den japanske producent nu for det første seks nye -6 modeller af gravemaskiner samt ud på verdensmarkedet. Det drejer sig om Hitachi ZX130LCN-6, ZX135US-6, ZX160LC-6, ZX190LC-6, ZX210LC-6 og ZX225USLC-6. I Danmark er salget af ZX135US-6 og ZX225USLC-6 startet allerede i oktober 2016. Den førstnævnte maskine, som vejer 14 tons, er allerede på lager hos den danske importør H. P. Entreprenørmaskiner A/S, og ZX225USLC-6 er klar til levering herhjemme fra januar 2017. De to første modeller er allerede solgt herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ZX210LC-6 på 22 tons ser den danske importør også muligheder i, og den forventes til Danmark i løbet af februar/marts 2017. De andre nævnte modeller lagerføres ikke.

De nye gravemaskiner skal ikke opfattes som helt nyudviklede maskiner, understreger Hitachi. Der er mere tale om en lang stribe af opdateringer og nyudviklinger i forhold til 5-serien.

- Det er ekstremt holdbare maskiner, der på længere sigt vil give kunden klare besparelser i drift. Vi syntes specielt videreudviklingen af Hitachi hydrauliske systemer HIOS og TRIAS, samt Hitachis løsning på katalysatorteknologien er der, hvor Hitachis avancerede teknologi kommer stærkt til udtryk. Med de nye justeringer oplever vi brændstofbesparelser på mellem 6 og 14 procent afhængigt af, hvilken indstilling maskinen kører med, og hvilket arbejde den udfører, og det er vigtigt at understrege, at produktiviteten fastholdes selv med de besparelser, siger Christian Pedersen, salgsdirektør i H.P. Entreprenørmaskiner.

På niveau med de bedste

Besøgte man Bauma i München i april i år, så man på Hitachis stand flere af de nye modeller i 6-serien. Blandt andet også de nye gummihjulslæssere.

ZW220-6 og ZW310-6 omtalte vi allerede ved den lejlighed, og de er begge lagervare i Danmark nu. Derudover kommer nu også modellerne ZW180-6 og ZW250-6. Sidstnævnte kommer fra januar 2017, hvorimod ZW180-6 forventes først i slutningen af 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener i H.P. Entreprenørmaskiner, at Hitachi i dag på gummihjulslæssere kan betragtes som værende på niveau med de bedste i markedet. Hitachi er mest anerkendt for gravemaskiner, men de sidste 10 års konstante udvikling af læsserne betyder, at vi har en stærk Hitachi læsser i dag. Specielt på områder som kørsel er maskinerne markant forbedret, ved læssefunktioner, transport eller andre arbejdsstillinger bevæger maskinen sig meget blødere og mere præcist, end vi tidligere har set, siger Christian Pedersen.

Derudover fremhæver han læssemaskinernes lave støjniveau og store brydekraft som områder, hvor maskinerne høster store roser fra danske maskinførere.

- Der er flere funktioner i kaninen. der gør arbejdet bedre. Eksempelvis den funktionsknap i førerhuset der under kørsel kan ændre udkoblingspunktet og på den måde fordele kræfter og hastighed på løftearm og transmission, så det tilpasses den aktuelle opgave. Lydniveauet i førerkabinen er på 68 dB, hvilket er blandt det laveste i markedet. Glaspartiet og designet af bagenden giver også føreren et fantastisk udsyn, tilføjer han.