Abonnementsartikel

Den nye forhandler har allerede leveret to knusere til at knuse materialer hos RGS 90.

Siden 2014 har knuse- og sigteanlæg fra den schweiziske producent Gipo været forhandlet i Danmark af tyske Uwe Voigt og hans firma Maskinhandel Voigt i Sønderjylland. Men i december sidste år overtog danske Komi Contractor Supply - i daglig tale KCS - den rolle. Nu er det KCS, som repræsenterer Gipo i Danmark.

- Jeg har kendt Uwe i 20 år. Han har stor erfaring i branchen og kender mange mennesker. Han fortsætter med sit eget firma og har sine faste knusekunder, og Gipo sælger han fortsat som freelancer for mig, siger Jørgen Komi, ejer af KCS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gipo i fokus

Jørgen Komi har drevet eget firma siden slutningen af 2006. Han har en fortid på cirka 20 år hos RGS 90, hvor overtagelsen af deres værksted blev grundstenen i KCS. I samme periode blev deres knuseopgaver overtaget af en ekstern udbyder, men nu vil RGS 90 atter have opgaverne hjem under eget tag, hvilket igen bringer Gipo tilbage i fokus.

RGS 90 kontaktede nemlig KCS og Jørgen Komi for at høre et bud på den rette maskinløsning.

- Jeg forhandler og udlejer i forvejen mobile knusere fra RM Rubble Master. Deres største knuser vejer 29 tons, og de har selv tidligere spurgt mig, om jeg ikke skulle have et supplerende maskinmærke til det større segment. Samtidig havde flere kundehenvendelser gennem det sidste år om større knusere fået mig til løbende at overveje det, og da RGS 90 henvendte sig, blev tanker til handling. Jeg tog kontakt til Gipo efter at have afstemt det med Rubble Master. De ville meget gerne have en dialog, men gjorde også opmærksom på, at de allerede var repræsenteret ved Uwe, siger Jørgen Komi.

Uwe Voigt har dog rundet 67 år, og han kunne selv se mulighederne i at lade KCS overtage forhandlingen i Danmark.

- Jeg ville gerne skrue lidt ned på mine arbejdsopgaver, så det passede mig fint, at Jørgen ville overtage Gipo i Danmark, siger Uwe Voigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kundens ønsker

RGS 90 endte med at købe to identiske Giporec R 130 C GIGA DA knusere, som blev opbygget efter kundens ønsker.

- Med Gipo kan kunderne få knuseren tilpasset præcist til deres behov. Der er i princippet ikke nogen standardmaskine. Der er en grundmaskine med masser af tilvalgsmuligheder, siger Jørgen Komi.

Den første R 130 knuser blev leveret allerede i julen sidste år, og nummer to fulgte i midten af januar. Vigtigt ved dem begge var, at de ikke blev for tunge, samt at sigten kunne kobles fra ved transporten og til opgaver uden behov for en sigte. Selve knuseren vejer 72,6 ton, og med dobbelt sigte med 1,8 x 5,0 m sigteareal inklusive det drejbare returbånd til fødekassen kan der tilføjes yderligere 13,0 ton.

Begge har de en Gipo P 130 rotationsknuser, hvis rotor måler 1,3 meter i diameter og vejer 19,5 ton. Knuserens åbning er 1.270 x 925 mm, så den kan tage ganske store brokker. Knuseren bliver drevet med en Cat C15 Acert motor, som yder 433 kW. Hos RGS 90 skal knuserne hver især producere op til cirka 400 ton genbrugsmaterialer i timen i Ø 0-32 uden plastik, træ, jern og andre fremmede materialer. En indbygget vægt giver overblik over den løbende produktion.

Branche i vækst

Med forhandlingen af Gipo følger også nye muligheder, og Jørgen Komi har allerede en plan for dem. Dog er de ikke lige en vare, som sælges i store antal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gipo er branchens svar på en Rolls Royce blandt stenknusere, og den slags bliver der ikke solgt herhjemme hver dag eller hver anden. Det er en svær balance med så store maskiner, men jeg tror på, at vi kan sælge 1-2 knusere fra Gipo om året, siger Jørgen Komi.

Han var på besøg i Schweiz hos producenten, før aftalen blev underskrevet, og det besøg understregede kun hans interesse.

- Jeg har været i branchen i mange år, og det er sjældent, jeg bliver imponeret. Men hele virksomheden og produkterne er gennemførte. De er meget hjælpsomme, og de har tydeligt tilkendegivet, at de er indstillet på et langvarigt samarbejde med os, siger Jørgen Komi.

Fra hans position ser han en branche, hvor pilen peger i den rigtige retning.

- Det går rigtig godt i recycling-branchen lige nu. Branchen tjener penge, og jeg er ikke i tvivl om, at genbrug af materialer er vejen frem. Efterspørgslen vil ikke blive mindre i fremtiden, siger Jørgen Komi.