Abonnementsartikel

Danmark skal være uden affald, og det kræver innovation i byggebranchen.

Byggebranchen kan få inspiration til innovation, når VHGB, Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald, i marts holder en stor, gratis temadag om genbrug og genanvendelse af byggematerialer i praksis. Temaet står højt på den politiske dagsorden, som sigter mod at skabe et Danmark uden affald baseret på cirkulær økonomi.

Byggebranchens helt centrale rolle i at nå målet er ikke sådan at kimse af; byggeaffald udgør over tredjedel af alt affald i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nødvendigt, at byggebranchen i øget omfang behandler gamle byggematerialer som værdifulde ressourcer og ikke som affald eller som materiale, der blot skal nedknuses og fyldes under veje. Det kræver imidlertid ny viden og nye kompetencer, og der skal udvikles metoder til bedre affaldsforebyggelse og mere genbrug og genanvendelse. Det er vores forhåbning, at temadagen kan inspirere flere til innovation, der gør affald til ressourcer, siger leder af VHGB, Anke Oberender.

Det er nødvendigt, at byggebranchen i øget omfang behandler gamle byggematerialer som værdifulde ressourcer og ikke som affald eller som materiale, der blot skal nedknuses og fyldes under veje.

Leder Anke Oberender

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald

Temadagen er for alle i byggebranchen, producenter og byggemyndigheder. Nogle af de gode eksempler på genbrug og genanvendelse vil blive præsenteret til inspiration, og der bliver videndeling om, hvordan man får genanvendt eller genbrugt gamle materialer, når bygninger rives ned eller bygges om. Der tages udgangspunkt i to konkrete cases, og der vil være indlæg om regler, viden og værktøjer. Blandt andet er Miljøstyrelsen med som indlægsholder. Desuden kan man slutte dagen af med at opleve udstillingen 'Wasteland - fra affald til arkitektur'.