Abonnementsartikel

Dynapac introducerer den nye serie af CC1100 og CC1200 tromler, som er den 6. generation af små tromler.

Den nye generation VI er udviklet med maskinføreren i tankerne og designet til at imødekomme anlægsbranchens hårde forhold. Det har resulteret i en robust, ergonomisk og moderne maskine med optimale arbejdsbetingelser, der er skabt med henblik på at opnå optimale komprimeringsresultater.

Maskinerne er udstyret med en rummelig og vibrationsdæmpet førerplatform, der skal give god komfort på lange arbejdsdage og derved øge kvaliteten af det udførte arbejde. Som tilvalg kan førerplatformen forskydes 210 millimeter, hvilket bidrager til et øget overblik, både over frontvalsen og bagvalsen. Det øgede overblik hjælpes på vej af den lave og smalle motorhjelm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er maskinserien udstyret med et nyt og let overskueligt instrumentpanel med tastaturknapper og display. Disse viser de vigtigste funktioner og giver således maskinføreren et præcist overblik over alle de nødvendige informationer. En lille opbevaringsboks under sædet, en 12-v-stikkontakt på førerplatformen samt en kop-/dåseholder på førerplatformen letter ligeledes førerens komfort.

Ydeevne

Maskinserien er udstyret med en mekanisk justerbar forskydning, hvilket betyder, at maskinføreren kan indstille den bagerste ramme, så frontvalsen forskydes med op til 50 millimeter. Forskydning af frontvalsen gør det nemmere at komprimere tæt på vægge og kantsten uden risiko for skader på maskine eller bygninger.

Valserne har koniske valsekanter, der gør det muligt at komprimere uden at efterlade mærker. Maskinseriens store valsediameter gør den velegnet til både bløde og hårde slidlagsbelægninger og sikrer, at asfalten ikke skovles i lag foran maskinen. Både CC1100 og CC1200 kan komprimere højfrekvent med mulighed for at vælge mellem to frekvenser afhængigt af arbejdsforhold. CC1100 og CC1200 er drevet af holdbare, brændstofeffektive Kubota dieselmotorer.

Dynapac maskinerne fås også som en Combi-version med fire statiske gummihjul bag på maskinen.

Pålideligt vandsystem

Vandsystemet er et af de vigtigste systemer for at få asfaltvalsen til at arbejde optimalt. Valserne er udstyret med et sprinklersystem, der har en let tilgængelig sprinklerpumpe og filter over den bagerste valse. Designet af sprinklersystemet sikrer en jævn og kontinuerlig komprimering med maksimal oppetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne er dertil udstyret med automatisk vandkontrol (AWC) som standard på alle maskiner. Et tretrins filtreringssystem sikrer rent vand og forhindrer tilstoppede sprinklerdyser. Timeren på sprinklerne hjælper maskinføreren med at spare vand ved at justere sprinklerintervallet for at sikre optimal komprimering. Maskinen er udstyret med en vandtank på 205 liter, hvorved nedetid reduceres for vandpåfyldning.

Servicevenlig

Den nye maskinserie er designet med fokus på tilgængelighed på alle servicepunkter, hvor maskinen er nem og hurtig at vedligeholde i det daglige. Motorhjelmen kan eksempelvis åbnes fuldt, hvilket i høj grad gør den daglige vedligeholdelse nem. Eksempelvis er både hydraulikslanger, sprinklerdyser, vandpumpe og filter til vandingssystemet nemme at tilgå.

Dynapac forhandles af Erenfred Pedersen A/S.