Fra 2020 starter produktion af hel serie af kompakte læsse- og gravemaskiner på el.

Volvo Construction Equipment har annonceret, at man i 2020 vil lancere et fuldt elektrisk program af kompakte gravemaskiner (EC15 til EC27) og hjullæssere (L20 til L28). Samtidig standser man ny dieselmotorbaseret udvikling for disse modeller.

Volvo CE ønsker med dette tiltag at forpligte sig til en elektrisk fremtid for sit kompakte maskineområde, lyder det i en pressemeddelelse.

Bauma-premiere

... tiden er inde til fremadrettet at vi forpligter os til elektromobilitet i vores kompakte udstyrsområder.

Melker Jernberg

Volvo CE

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De første maskiner vil blive afsløret allerede på Bauma til april, men programmet rulles først for alvor ud fra 2020.

Mens Volvo understreger, at dieselforbrænding i øjeblikket er den mest passende strømkilde til producentens større maskiner, så viser elektrisk fremdrift og batteriteknologi sig særligt velegnet til Volvos mindre maskinmodeller.

Virksomheden investerer nu stort og fokuseret på forskning og udvikling af sine elektriske kompakte hjullastere og gravemaskiner, og Volvo CE tager dermed et skridt i retning af dieselfrit kompakt udstyr i fremtiden.

- Volvo CE leverer på sit engagement i fremtiden ved at gå forrest inden for elektromobilitet og levere bæredygtige løsninger, som understøtter kundesucces, siger selskabets præsident, Melker Jernberg og tilføjer:

- Den teknologi, vi har udviklet, er nu tilstrækkelig robust, og dette sammen med ændringer i kundeadfærd og et øget lovgivningsmiljø betyder, at tiden er inde til at vi fremadrettet forpligter os til elektromobilitet i vores kompakte udstyrsområder, fastslår han.