Abonnementsartikel

En tunnel mellem det sydlige og nordlige Kolding er på tegnebrættet i Kolding Kommune.

Kolding Kommune er gået i gang med at undersøge mulighederne for at forbinde det sydlige og nordlige Kolding med en tunnelforbindelse under Kolding Fjord. Det skriver Jydske Vestkysten. I det næste års tid skal byplanlæggerne i kommunen afdække, om det kan lade sig gøre.

For tiden er der også gang i VVM-redegørelsen af en ny omfartsvej, men så grundigt bliver tunnelforbindelsen endnu ikke undersøgt. Det siger Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen (V) til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi vil have skitseret, om og hvordan vi kan lave en forbindelse mellem den sydlige omfartsvej, som er undervejs mellem Vonsild og Skartved på sydsiden af fjorden, og en omfartsvej ved Nr. Bjert på nordsiden af fjorden. På den måde kan vi få en reel ringvej rundt om hele Kolding - mod øst i form af en ringvej og mod vest i form af motorvejen, siger borgmesteren.

Ingen bro

Han afviser samtidig, at en broforbindelse kan være på tale, da det vil ødelægge for meget af naturen og fjorden. Derfor ser han tunnellen som den eneste gangbare mulighed i at løse et stort problem med trafik i indre by.

- For når trafikken går i stå ude på motorvejen, går den også helt i stå gennem Kolding by. Med en ringvej øst om Kolding kan vi få et reelt alternativ til at komme forbi Kolding og videre ud i landet, siger Jørn Pedersen til mediet.

Borgmesteren har ikke noget bud på, hvad en eventuel pris på tunnellen kunne være, eller hvordan vejene kan forbindes, da han ikke har noget reelt svar, før den igangsatte undersøgelse er færdiggjort.