Abonnementsartikel

Der skal fortsat sættes et minus foran resultatet hos storentreprenøren, som ser 2019 som et overgangsår.

Regnskabet for første kvartal hos MT Højgaard-koncernen viser, at genopretningen af selskabet ser ud til at gå den rigtige vej. Resultatet før skat er fortsat i rødt med tre millioner kroner i minus. Men det er 20 gange mindre end underskuddet for samme periode sidste år, da første kvartal 2018 gave et minus på 60 millioner kroner.

Omsætningen er øget med små 11 procent - fra 1,531 milliarder kroner til 1,694 milliarder kroner i år, altså en forbedring på 163 millioner kroner. Ordreindgangen var på 1,4 milliarder kroner. Det er lidt lavere end sidste år, men den samlede ordrebeholdning er til gengæld på 8,8 milliarder kroner mod 6,9 milliarder kroner i første kvartal 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gamle møgopgaver bliver lukket

Sidste år kostede nedjusteringer hos storentreprenøren topchefen Torben Biilmann jobbet. Ind kom Anders Heine Jensen som administrerende koncerndirektør. Hans opgave er blandt andet at få MT Højgaard-koncernen til igen at blive en sund forretning.

- Revitaliseringen af MT Højgaard følger planen med en yderligere stabilisering af driften i kvartalet, mens koncernens øvrige virksomheder fortsat klarer sig fornuftigt. Indtjeningen er som ventet belastet af, at vi er ved at færdiggøre projekter med lav eller ingen indtjening, siger Anders Heine Jensen i en børsmeddelelse.

Han tror på, at det går den rette vej for koncernen.

- Vi venter en yderligere forbedring af indtjeningen henover året, så 2019 bliver et overgangsår, hvor vi vender udviklingen og skaber et bæredygtigt fundament for fremtidige forbedringer af lønsomhed og pengestrømme, siger Anders Heine Jensen.