Abonnementsartikel

Skattestyrelsen har afsløret snyd med skatten for 51 millioner kroner i en fireårig periode blandt hundredvis af virksomheder på byggeriet af den nyåbnede metrolinje.

Den nye metrolinje i København, Cityringen, er netop åbnet efter otte års anlægsarbejde. Arbejdet har gennem årene været ramt at et hav af møgsager, hvor støjgener, forsinkelser, overskredne budgetter og sager om løndumping har klæbet sig til hele det store milliardprojekt.

M3 Cityringen, som linjen hedder, er slet ikke færdig med møgsagerne fra anlægsfasen, selvom metrolinjen blev indviet i weekenden. Fagbladet 3F kan nu fortælle, at der over en fireårig periode har været er særlig indsats fra Skattestyrelsen, som blandt andet skulle forhindre sort arbejde. I den forbindelse har Skattestyrelsen afsløret skattesvindel for 51 millioner kroner. Det er lidt mere end én millioner kroner i måneden i gennemsnit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mig afslører det, at firmaerne reelt har forsøgt at svindle med reglerne og dermed skatten, siger skatteekspert Torben Bagge til Fagbladet 3F.

Ifølge mediet har Skattestyrelsen kontrolleret 204 virksomheder og 924 lønmodtagere. Indsatsen har været rettet mod de mest udsatte og mistænkelige virksomheder. Det kan derfor ikke udelukkes, at omfanget af roderiet med skatteindbetalingerne reelt er højere.