Abonnementsartikel

Frostsprængte vandledninger kan skabe store og kostbare forsinkelser på en byggeplads.

Vinterkulden er ved at gøre sit indtog på pladserne, og nattefrosten har allerede lagt sig over landet et par gange. Derfor er det ved at være tid til at sikre byggepladsens vandledninger mod frostsprængninger. Den opgave løser Ajos med el-tracing.

- Ved el-tracing udstyres vandledningerne over jorden med en varmetråd, og samtidig bliver hele ledningen isoleret. Dermed kan frosten ikke angribe ledningen. Hvis vandforsyningen på en byggeplads beskadiges eller helt afbrydes, kan det stoppe et byggeri fuldstændigt. Der er ingen krav om el-tracing, men alternativet kan blive et stoppet byggeri og vandskader fra sprungne ledninger, siger Jan Frandsen, sektionsleder for Midlertidige Installationer i Ajos, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tænkt ind fra begyndelsen

El-tracing er forholdsvist hurtigt at etablere, og Ajos' medarbejdere er allerede i fuld gang på flere byggepladser over hele landet. Både på eksisterende byggepladser og på nye projekter, hvor byggepladsen skal til at etableres.

- Skal byggeriet stå vinteren over, er det en rigtig god idé at få udført el-tracing. Det er vigtigt at tænke ind i en skurby allerede ved opførelsen, da rørføringer kan ligge under gangbroer mv. Vi kan også kombinere el-tracing med overvågning, hvor en indbygget termostat starter opvarmningen, når der bliver brug for det, forklarer Jan Frandsen.

Springer en vandledning, har det store konsekvenser. Ud over mulig vandskade er der heller ingen kaffe eller funktionsdygtige toiletter toiletter på pladsen. Det kan betyde, at folkene på pladsen sætter sig ned, indtil vandet er genetableret.