Abonnementsartikel

Udlejningsvirksomheden har fået leveret to maskiner fra Nicolaisen & Larsen.

De nye JCB 19C-1 E-Tec minigravere er udviklet til at arbejde inden for lukkede og bymæssige arbejdspladser, eller støj- og emissionsfølsomme miljøer. Maskinen tilbyder den samme kraft og styrke som sammenlignelige dieseldrevne maskiner, men producerer ingen udstødningsemissioner og kun en femtedel af støjen.

- At Loxam er først til at kunne tilbyde dette til vores kunder er jo fantastisk. Ikke kun at gravemaskinen er emissionsfri, men selve arbejdsmiljøet er helt fantastisk. At føreren ikke sidder i larm, dieselos og rystelser som ved en diesel maskine, gør at graveføreren har en meget bedre arbejdsdag, lyder det fra teknisk direktør Frank Larsen fra Loxam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedet bevæger sig

De elektriske maskiner åbner nogle helt nye muligheder i forhold til arbejdstider og arbejdsområder ...

Markedschef Dennis Faurby

Nicolaisen & Larsen A/S

Siden lanceringen af de nye elektriske minigravere har den danske JCB forhandler Nicolaisen & Larsen A/S mærket en stigende efterspørgsel efter elektriske maskiner.

- Vi får mange henvendelser på de nye elektriske minigravere både fra udlejningsbranchen og bygge- og anlægsbranchen. De elektriske maskiner åbner nogle helt nye muligheder i forhold til arbejdstider og arbejdsområder, da maskinerne er utrolig støjsvage og emissionsfri, siger markedschef Dennis Faurby fra Nicolaisen & Larsen A/S.

Den udvikling har de også set hos Loxam og har derfor valgt, at investeret i de nye batteridrevne minigravere fra JCB.

- Ingen tvivl om at markedet flytter sig derhen med emissionsfri materiel og her kommer batteridrevne maskiner til at fylde en del. Loxam står for fornyelse og følger udviklingen skarpt, og efter de første test af JCB batteri drevne minigravere, var vi slet ikke i tvivl om at vi skulle være de første til at kunne tilbyde disse maskiner, siger Frank Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på ny generation

JCB har som de første producenter udviklet og lanceret en 2 tons batteridrevet minigraver. Minigraveren er udviklet på samme platform, som de velkendte dieseldrevet JCB 19C-1. Men i den nye E-Tec udgave er dieselmotoren skiftet ud med litium batterier.

De nye minigravere kan bestilles med både 230V og 415V opladningsmuligheder, hvor maskinen kan lades op på kun 2,5 time på 415V. Maskinerne har en batterikapacitet til en normal arbejdsdag. Arbejdes der konstant og hårdt med maskinen rækker batterikapaciteten til 4-5 timer.

JCBs egne test viser, at omkostningerne til elektrisk opladning for JCB 19C-1E-Tec vil være 50 procent lavere end brændstofomkostninger for en sammenlignelig dieseldrevet maskine over en femårs periode.

Ligeledes vil der være færre forbrugsstoffer og væsker, så serviceomkostningerne være op til 70 procent lavere end en traditionel dieselmaskine, oplyser JCB.