Abonnementsartikel

Registrering af for eksempel kloakautorisation har i 2021 taget et ordentligt prishop.

Prisen for registreringen af sin autorisationen inden for kloak, vvs, gas og el kostede sidste år 1250 kroner. Men fra i år er prisen tredoblet til 3750 kroner.

Det er måske ikke en formue, men den voldsomme prisstigning på 200 procent undrer hos brancheforeningen DM&E Entreprenør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herfra lyder det blandt andet, at man er uforstående overfor den store stigning, da der ikke er kommet tre gange så mange personer til at behandle sagerne eller bruges tre gange så mange ressourcer som for et år siden. Brancheforeningen synes derfor, at det virker voldsomt, når styrelsen tredobler gebyrerne.

Rammer de små

Med en tredobling af gebyret vil det blive betydeligt dyrere for nye virksomheder at blive registreret som autoriseret virksomhed. Gebyret skal nemlig betales både ved etableringen og omdannelsen af virksomheden, og virksomhederne skal derfor betale flere gange.

- Stigningen rammer i højere grad de små virksomheder, og det er uheldigt, at regeringen med denne gebyrstigning forringer virksomhedernes generelle rammevilkår, fortæller Sebastian Skipper Ravn, chefkonsulent hos DM&E Entreprenør.

En afledt negativ effekt kan være, at virksomheder udskyder deres registrering for at spare penge og dermed laver uautoriseret arbejde. Dette vil DM&E holde et vågent øje med.

- Med det øgede gebyr må erhvervet også kunne forvente, at der bliver flere ressourcer hos Sikkerhedsstyrelsen og derfor flere kræfter til at handle på anmeldelser samt kontrol med det autoriserede område, slutter Sebastian Skipper Ravn.