sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Der kan være mange gode grunde til at søge råd hos en byggesagkyndig. Det kan være, at du skal sælge din bolig og derfor have udarbejdet en tilstandsrapport. Det kan også være, at du er på jagt efter en ny bolig og derfor har brug for købsrådgivning

Men hvordan finder du den rette byggesagkyndige?

Overvej hvad du mangler hjælp til

Når du skal på jagt efter den rette byggesagkyndige, skal du først og fremmest overveje, hvad det mere præcist er, du har brug for hjælp til. Du kan få hjælp til både udarbejdelse af en tilstandsrapport eller en energirapport, købsrådgivning eller noget helt fjerde. Det gælder derfor alle opgaver, der har noget at gøre med enten køb eller salg af en bolig. Det er vigtigt, at du gør klar over for dig selv, hvad du mangler hjælp til, før du begynder at lede efter en byggesagkyndig.

Sammenlign priser på byggesagkyndige

En byggesagkyndig kommer i mange prisklasser. Det kommer meget an på, hvad og hvor meget du skal have hjælp til. Derfor er det altid en vurderingssag i den enkelte situation. Dog findes der alligevel nogle priser, der er faste fra start. Når du skal finde en byggesagkyndig, kan det derfor godt betale sig at prissammenligne, så du finder den bedste pris på byggesagkyndig.

Det er dog ofte sådan, at hvis du skal have hjælp til flere opgaver, så kan du få lavet et godt tilbud med en samlet pris.

Hvis du vil sørge for, at du får den bedste pris, skal du indhente nogle forskellige tilbud fra forskellige byggesagkyndige. Det er kun på den måde, du finder frem til, hvad der bedst kan betale sig. Derfor bør du aldrig vælge det første og bedste. Dog handler det lige så meget om at finde en, som kan hjælpe dig med netop dine problemstillinger.