Abonnementsartikel

Det første eksemplar af Liebherrs nye, prisvindende dumper TA 230 Litronic er landet i Danmark

Liebherr præsenterede for kort tid siden en ny dumper i 30 tons-klassen. TA 230 Litronic er navnet på den nye maskine, der har vundet den internationale designpris Red Dot Award.

Det første eksemplar er allerede landet i Danmark og bliver lige nu testkørt af M. J. Eriksson. Det er Liebherr-importør og forhandler Johs. Møllers Maskiner, der har budt maskinen velkommen til Danmark, og direktør Leif Rudebeck Petersen har længe set frem til at modtage den nye dumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den har været længe undervejs. Til gengæld tør jeg roligt sige, at den er gennemtestet i alle dele og funktioner. Den er bygget til det europæiske marked og passer fint til danske forhold, siger Leif Rudebeck Petersen.

I første omgang får importøren kun det ene eksemplar, der nu testkøres hos M. J. Eriksson, da dumperen først officielt kommer til salg fra årsskiftet.

Robust og kraftfuld

Den nye Liebherr-dumper er oprindelig udviklet til at flytte jord og andre tunge materialer i minesektoren og til brug i større infrastrukturprojekter, men den passer også rigtig godt til for eksempel danske anlægsarbejder og grusgrave.

rich-media-2
Kabinen i den nye Liebherr-dumper er helt nyudviklet og har store panoramavinduer. Pressefoto.

Dumperen er knækstyret, og Liebherrs maskindesignere har lagt vægt på at optimere kabineforholdene. Her har man blandt andet installeret store panoramavinduer uden generende stolper og lavet masser af plads til opbevaring.

Dumperen er en del af Liebherrs stadigt voksende serie af Generation 8 entreprenørmaskiner, der også omfatter bland andet dozere, gravemaskiner, og gummihjulslæssere.