Lyt til artiklen:

Anlæg af letbanestrækning i København skrider frem

00:00
Hastighed: ???x
01:46

CG Jensen skal anlægge letbanestrækninger i Gladsaxe, Herlev og Rødovre Kommuner. I Gladsaxe har man færdiggjort belægningsarbejdet.

Der er fuld gang i arbejdet med at anlægge godt 8,5 kilometer letbanestrækning gennem Gladsaxe, Herlev og Rødovre. Det er CG Jensen, der står for det, og de har nu færdiggjort belægningsarbejderne ud for Buddinge Station, hvorefter de har påbegyndt asfaltarbejdet.

Her er man kommet godt fra start, lyder det fra formanden.

- Vi er lykkedes med at få etableret både fortov, cykelsti og midteøer samt kørebaner. Vi håber, det bliver en lettelse i hverdagen for dem, der færdes omkring Buddinge Station, fortæller formand i division Jord, Kloak, Forsyning & Gartner, Michael Lavlund.

CG Jensens folk har i forbindelse med belægningsarbejdet anvendt godt en kilometer kantsten, cirka 500 kvadratmeter fortov samt 200 kvadratmeter chausse i beton. På samme strækning skal der udlægges cirka 3.500 kvadratmeter asfalt i kørebane og cirka 1.000 kvadratmeter asfalt på cykelsti.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bæredygtige løsninger

Så vidt det er muligt, genbruger CG Jensen den gamle granitbelægning. Ved det pågående arbejde er der genbrugt gammel nordisk granitkantsten samt chaussesten, så den nye belægning matcher den eksisterende.

CG Jensen forventer at anlægge i alt 55 kilometer kantsten, 15 kilometer fortov og cirka 3000 kvadratmeter chaussesten på den 8,5 kilometer lange strækning, som man anlægger for Metroselskabet & Hovedstadens Letbane.

Letbanen ventes at stå klar i 2025. Her er det forventningen, at op mod 13-14 millioner passagerer årligt vil benytte den nye transportform.