Lyt til artiklen:

Arkil-direktør stopper - bliver ny bestyrelsesformand

00:00
Hastighed: ???x
03:10

Abonnementsartikel

Aktivitet, resultat og pipeline på et tilfredsstillende niveau, siger Arkil-direktør.

Arkil har offentliggjort årsregnskab for 2021, som viser, at omsætningen endte på 3,7 milliarder kroner og resultat af primær drift blev 120 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på 3,3 procent.

- Aktivitet og resultat i 2021 er realiseret på et tilfredsstillende niveau, særligt i udlandet, og en samlet set rimelig lønsomhed. Året var dog specielt i fjerde kvartal præget af stigende omkostninger, som også ser ud til at påvirke det kommende år. Dette gælder i udpræget grad for asfaltaktiviteterne i Danmark og Tyskland, men også det noget større anlægsområde oplever udfordringer, lyder det fra direktør Jens Skjøt-Arkil, Arkil Holding A/S, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark udvises der stadigt større interesse fra bygherrer på løsninger, der kan bidrage til CO2-reduktioner og mindske klimabelastningen i både anlægs- og driftsfasen. Det er aktiviteter, som Arkil har stor erfaring og kompetence indenfor, og det opvejer den hidtil lave aktivitet på den statslige infrastruktur, der har præget de senere år i Danmark.

- Der er generelt høj aktivitet i den danske bygge- og anlægsbranche, hvilket vi også i Arkil har fordel af. Vi har dog i 2021 oplevet udsving i lønsomhed, blandt andet forårsaget af stigende omkostninger på energi og bitumen, som især indgår i asfaltproduktion. Anlægsområdet påvirkes også heraf, nogle steder mere end andre, ligesom enkelte projekter er realiseret dårligere end forventet, siger Jørgen Søndergaard, adm. direktør i Arkil A/S, som står for Arkil-koncernens danske aktiviteter.

Ordrebeholdningen ved indgangen til 2022 peger på en fortsat tilfredsstillende aktivitet, men krigen i Ukraine og de afledte effekter med stigende omkostninger til råvarer og ydelser, der indgår i produktionen, forventes at have negativ indflydelse på lønsomheden i 2022.

Det meddeles desuden, at bestyrelsesformand Agnete Raaschou-Nielsen ikke genopstiller til bestyrelsen efter 12 år som bestyrelsesmedlem, heraf 8 år som formand, en post som hun dengang overtog fra Niels Arkil. Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil træder begge ind som nye medlemmer af bestyrelsen, med Jesper Arkil som bestyrelsesformand.

Ved samme lejlighed er Jesper Arkil trådt tilbage som administrerende direktør for Arkil Holding A/S, og ny administrerende direktør er Jens Skjøt-Arkil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ser man tilbage på det forgangne årti, er der sket en forrygende udvikling i virksomheden, med både store muligheder og udfordringer, som det så ofte ses i entreprenørbranchen. Agnete har med sit indsigtsfulde og rolige overblik sat sit præg på retningen og værdierne og været en garant for den ordentlighed, som vi prioriterer så højt i Arkil. Det er vi både som virksomhed og som familie hende dybt taknemlig for. At vi som ejere nu træder ind i bestyrelsen, er det naturlige næste skridt for os og virksomheden, siger Jesper Arkil.

Virksomheden beskæftiger ca. 2.100 medarbejdere hovedsageligt i Danmark, Tyskland og Irland, og ca. 40 procent af omsætningen stammer fra aktiviteter uden for Danmark.