Lyt til artiklen:

Sikkert sorteringsværk på el

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Abonnementsartikel

Maskin Mekanos SH 1202 er et nyt diesel-elektrisk sorteringsværk, der opfylder alle nutidens krav til høj kapacitet, lave driftsomkostninger, lavt støjniveau, lavt CO2-aftryk og sikrere arbejdspladser.

Maskin Mekanos konstruktører har udviklet en række nye sikre og pålidelige sikkerhedsafskærmninger. Et sorteringsværk er en arbejdsplads, og den skal være tryg, og derfor er der i udviklingsarbejdet af SH 1202 lagt stor vægt på at optimere designet for at højne sikkerheden.

For at lette udskiftningen af sold, er maskinen udstyret med en række specielle løsninger. Der er reelle gangbroer på siden og bag sigten, som man når via en hydraulisk sammenfoldelig trappestige, der er udstyret med gelænder og selvlukkende låge. Hovedtransportøren foldes lige op, så der er fri adgang til overdækket. Foran sigten kan nedløbet rulles væk hydraulisk.

Derudover har Maskin Mekanos udviklingsteam minimeret behovet for operatørarbejde på maskinen. Det udmønter sig for eksempel i, at alle lejeenheder på transportbåndene er engangssmurt.

Bæredygtig hverdag

SH 1202 er naturligvis el-dreven. Hydraulik bruges kun til lineære bevægelser som støtteben, gangbroer samt og ind- og udfoldning af transportører, hvilket reducerer risikoen for skadelig olielækage til et minimum. Brændstofforbruget for egen generator er ca. 3 l/t.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sammenlignet med hydraulisk drevne sigtestationer er det ifølge producenten dermed muligt at reducere CO2-udledningen med op til 80 procent og samtidig reducere støjniveauet med 10 dB. I praksis drives maskinen normalt af strøm fra en knuser eller med netstrøm. I det tilfælde ligger forbruget på ca. 20 kW. SH 1202 er som standard udstyret med softstarter for at reducere startstrømmen.

Nem hverdag

SH 1202 har store gummihjul til transport på arbejdsstedet. Håndteringskrogen er placeret i den "rigtige" ende af maskinen og let at placere under en transportør fra en knuser, en føder eller et andet sorteringsværk.

Den er hurtig at stille op og stille plant, og de høje hydrauliske støtteben gør det nemt at holde rent omkring maskinen på arbejdsstedet.

Derudover er de designet til nem læsning på trailer. Det er blot at bakke ind mellem støttebenene, hejse dem op, og folde dem ind. Dermed bliver transportbredden under tre meter. Det er endda muligt at transportere maskinen med krogvogn, der kan håndtere 17 tons.

El-skabet er altid klar til sammenkobling med foranstående eller tilsluttende maskine. SH 1202 kan udstyres med et online-elskab, som gør det muligt for vores serviceteknikere at hjælpe brugerne med fejlfinding eller kalibrering af maskinerne eksternt.

Produktiv hverdag

Hjertet i SH 1202 er sigten, som har en kraftig drivanordning. Sigten er tvangsstyret/firelejret, hvilket gør slaget konstant uanset belastning. Det betyder konsekvente og forudsigelige sigtekurver. Ud over god kapacitet gør det kraftige slag den også mindre følsom over for vind og vejr.

Sigten er afvibreret med Maskin Mekanos Vibro-Block-koncept, hvilket gør, at kraften bliver i sigten, hvor den hører hjemme, og ikke påvirker resten af maskinen. Det er en nyskabelse, som Maskin Mekano er alene om.

Maskin Mekano forhandles af CBS Wearparts.