sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Guide: hvilken redningsvest skal du vælge til dine ture på vandet?

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Når du skal en tur på vandet, er det vigtigt, at sikkerheden er helt i top, så du ikke kommer til at sætte livet på spil, når du skal ud og fiske, eller når du opholder dig på havet i andre sammenhænge.

En helt essentiel del af sikkerheden ombord på et skib er redningsveste, og det er faktisk et lovkrav, at der skal være en redningsvest til alle, når båden eller skibet ikke fortøjet i en havn.

Derfor skal du altid have en redningsvest med, når du skal på vandet. Men hvilken redningsvest skal du vælge blandt det store udvalg?

Oppustelig eller ikke oppustelig

Der findes overordnet set to kategorier af redningsveste. Disse er almindelige redningsveste, der fylder hele din krop, og det er de oppustelige redningsveste, der hænger om din nakke, og som automatisk puster sig op, hvis du ryger i vandet.

Når du vælger blandt de to typer, skal du tænke på, at den almindelige model giver større flydeevne og derved større sikkerhed, hvis du havner i vandet, da denne type vest dækker hele din krop.

En oppustelige redningsvest giver dog meget mere bevægelighed på skibet sammenlignet med en almindelige redningsvest, da den almindelige type er ret stor og klodset.

Hvor skal du sejle?

Når du vælger redningsvest, skal du også tænke på, hvor du skal sejle, og om du eventuelt skal sejle alene. Nogle redningsveste egner sig nemlig kun til brug i kystområder, hvor hjælpen altid er tæt på, mens andre modeller kan bruges i farvande med meget ekstreme vejrforhold og stadig holde dig oven vande og i live.

Her skal du kigge efter bogstavet 'N', hvor en 50N er den mindst sikre redningsvest, mens en 275N redningsvest er den mest sikre model, der er et godt valg for dig, der eksempelvis skal sejle over Atlanten.