Lyt til artiklen:

JCB-importør afslutter oprydningsår i minus - men med sund drift

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Reesink Construction i Danmark tilpasser koncernen, nedskriver værdi af bygninger og har et godt udgangspunkt til fremtiden, lyder det fra ledelsen.

Reesink-koncernens overtagelse af JCB-importøren Nicolaisen & Larsen A/S har betydet en række reguleringer og generel oprydning af regnskabsmæssig karakter. Blandt andet skifter Reesink Construction regnskabsperiode til fremover at følge kalenderåret, og derfor dækker det netop offentliggjorte regnskab for 2021 kun 8 måneder - fra 1. maj til 31. december.

Regnskabet viser blandt andet en markant nedgang i bruttofortjenesten fra godt 23 millioner i 2020 til 6,3 millioner i seneste regnskabsperiode. Også bundlinjen er i samme periode dykket. Således viste resultatet før skat et beskedent plus på 227.000 kroner i 2020, som er faldet til et minus på 18,3 millioner kroner i 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er der en forklaring på. I forbindelse med sådan et køb er det helt naturligt, at man går ind og justerer priser og værdier, så de giver et opdateret retvisende billede. Det fortæller virksomhedens CEO, Per Bo Stjernqvist:

- Det var i høj grad et oprydningsår, hvor der blandt andet er foretaget en nedskrivning af bygninger med 8,5 millioner kroner, siger han, og tilføjer:

- Når man har justeret og skællet af, så stor man med den rene drift, og den ser sund ud. Vi har nu et rigtig godt udgangspunkt for i år og de kommende år, siger Per Bo Stjernqvist til Maskinteknik.

I forbindelse Royal Reesinks køb af selskabet er der foruden nedskrivning af bygninger også foretaget nedskrivning af maskiner samt afholdt ekstraordinære omkostninger. Blandt andet har man indrettet et helt nyt showroom i virksomhedens afdeling ved Ringsted.

"Korrigeret for ekstraordinære omkostninger har driften været i en positiv udvikling og er dermed et godt udgangspunkt for fremtiden", lyder det i regnskabets ledelsesberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Set i lyset af at 2021 har været et år præget af omstruktureringer og kun 8 måneders drift med begrænsede muligheder for salg af nye maskiner grundet leveringsvanskeligheder, anser ledelsen årets resultat for tilfredsstillende.