Lyt til artiklen:

Aarsleff-omsætning stiger

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Danmarks største entreprenør har omsat for 13 milliarder kroner i regnskabsårets første tre kvartaler.

Koncernomsætningen steg med 21,6 procent til 12,925 milliarder kroner i perioden 1. oktober 2021 til 30. juni 2022 -altså i det forskudte regnskabsårs første tre kvartaler. I tilsvarende periode året før var omsætningen omkring 10,6 milliarder kroner.

Men driftsindtjeningen (EBIT) har ikke fulgt samme udvikling. I årets første 9 måneder er EBIT landet på 472,5 millioner kroner mod ca. 487,5 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge landets største entreprenørkoncern har vi et marked med høj aktivitet, men også et marked præget af prisstigninger og materialeknaphed.

Alle fem rapporteringssegmenter bidrager med resultater som forventet, selvom de kraftige prisstigninger på materialer og råvarer har påvirket resultaterne.

"Vores drift er påvirket af krigen i Ukraine, som har medført store udsving og høj usikkerhed omkring udviklingen i råvarepriser samt tilgængeligheden af visse kritiske materialer og komponenter, der indgår i vores produktion og projekter. På flere projekter er vi i tæt og konstruktiv dialog med vores kunder om udfordringerne, og om hvordan vi finder de bedste løsninger. Vi har ligeledes stort fokus på både materialetilgængelighed og prisstigninger i forbindelse med afgivelse af nye tilbud", lyder det i en regnskabsmeddelelse fra koncernen.

Koncernen melder om fortsat god ordreindgang og en historisk høj ordrebeholdning. Forventningerne til hele regnskabsårets indtjening er uændrede på cirka 700 millioner kroner, mens forventningerne til omsætningen ændres til en vækst på cirka 20 procent mod tidligere cirka 12 procent.

Den 31. marts meddelte Aarsleff, at koncernen har besluttet at sælge sine forretninger i Rusland og dermed forlade landet. Der foregår i øjeblikket forhandlinger om at sælge det russiske datterskab til den lokale ledelse, og et salg forventes gennemført i indeværende regnskabsår.