Lyt til artiklen:

Vejarbejde ved viadukt i storby er afsluttet

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

I forbindelse med arbejdet i det centrale Aalborg er der også blevet gjort klar til en elektrificering af jernbanen.

Arbejdet med at udskifte den gamle bro, som fører over Vesterbro i Aalborg over jernbanen, er nu afsluttet, oplyser Aalborg Kommune.

- Det er rigtig dejligt, at vi nu er i mål med at udskifte jernbanebroen på Vesterbro, som er en af de mest trafikerede veje i Aalborg Kommune, siger rådmand i By og Land i Aalborg Kommune, Jan Nymark Rose Thaysen, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et projekt, der har været på tegnebrættet i adskillige år, som nu endelig er kommet i mål - og samtidig kan vi konstatere, at trafikafviklingen er gået over al forventning i selve anlægsfasen.

Lydløse fuger

Udover udskiftningen af broen over Vesterbro er der også sket en renovering af garageanlægget. I samme ombæring er der blevet gjort klar til en fremtidig elektrificering af jernbanen.

Derudover er den nye bro og det nye garageanlæg blevet opgraderet, således at tung specialtransport nu kan køre hen over.

Langelandsbroens vej og fortov får nyt beskyttende lag

Se også:

Langelandsbroens vej og fortov får nyt beskyttende lag

Oven på broen er fuger til optagelse af bevægelser blevet skiftet til lydløse fuger, der ikke larmer, når biler og lastbiler passerer.

Ligeledes er garageanlægget blevet tætnet, sådan at der ikke længere trænger vand ned fra vejen og igennem konstruktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortovets teglklinker er desuden genbrug, og der er også genbrug af eksisterende kantsten, oplyser Aalborg Kommune.