Lyt til artiklen:

Case præsenterer el-læsser på ConExpo

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

CL36EV er en del af fremtidens nul-emissions sortiment hos Case Construction.

Case var en af de store producenter, der glimrede ved deres fravær under Bauma tilbage i oktober. Men på den amerikanske pendant til Bauma, ConExpo i Las Vegas, er Case anderledes synlig med stor stand og mange maskiner. Blandt meget andet fremviser producenten en helt ny 3,6 tons kompakt elektrisk læssemaskine, CL36EV, som bygges på Case-fabrikken i Lecce i Italien.

- Den er bygget fra bunden til batteridrift, så alle funktioner er designet til el. Software og design er også bygget fra bunden. Det gælder blandt andet et unikt armdesign, der letter vægten og øger kapaciteten, siger administrerende direktør Palle Kjærsgaard fra den danske Case-importør S.D. Kjærsgaard. Han deltager lige nu på ConExpo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Den elektriske læssemaskine har fået et nyt og anderledes arm-design, der mindsker vægten men samtidig øger kapaciteten. Foto: Palle Kjærsgaard.

Den elektriske læssemaskine har ifølge producenten en kapacitet på 3-6 timers arbejde på en opladning - afhængig af opgavernes art. Og en opladning fra 20 til 80 procent tager 6 timer.

Ifølge Palle Kjærsgaard har Case mere end 50 maskiner med til ConExpo.

- Jeg er ret sikker på, at det er den største stand på ConExpo, og der er maskiner af alle slags. De største temaer handler om oppetid, elektrificering, connected service og udstyr - blandt andet rotation og 3D, siger han til Maskinteknik.