Lyt til artiklen:

Maskinleverandørerne havde forrygende 2022 - men også udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Abonnementsartikel

Udfordringerne står i kø, men de fleste medlemmer er foreløbig kommet godt gennem første kvartal, mener sektionsformand Klaus Meldgaard.

Ukrainekrig, leveringsproblemer, inflation, råstofmangel, svær rekruttering og små ungdomsårgange. Udfordringerne er mange her et kvartal inde i 2023, men alligevel mener formanden for sektion 1 under Maskinleverandørerne, afdelingschef Klaus Meldgaard fra Meldgaard Handel, at der er gode muligheder for endnu et vellykket år i maskinbranchen.

- Selvom 2022 var et forrygende år, så var der naturligvis også masser af udfordringer. Men de kan også være en del af en sund proces, hvor vi tvinges til at tænke ud af boksen og være innovative, sagde han i sin beretning under generalforsamlingen 31. marts i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Salg af entreprenørmateriel i Danmark 2018 - 2022

Som eksempel nævnte han, at man for eksempel kan have svært ved at give kunden en pris på maskinen, som importøren måske først selv kender, den dag maskinen bliver leveret mange måneder senere. Men de fleste fandt løsninger hen ad vejen.

- Leveringsproblematikken var igen i 2022 et emne, vi måtte forholde os til. Kunderne forventer levering, når de køber, så importører med lager har haft travlt, sagde han.

Grøn omstilling

Formanden kom i beretningen også ind på den altid igangværende grønne omstilling, hvor kravene gradvis skrues i vejret.

- Vi skal tage den grønne omstilling alvorligt, for den rammer også vores branche. Men det behøver ikke være negativt. Tværtimod giver det os mulighed for at være proaktive, sagde han og tilføjede, at bankerne snart vil stille krav om grønne regnskaber. Så bliver kunderne tvunget af banker og marked til at investere i grønnere maskiner.

- Derfor må vi hjælpe i processen og presse på over for producenterne med udvikling af grønnere maskiner, fastslog Klaus Meldgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Synlig er påkrævet

Problemet med at rekruttere medarbejdere og elever var ligeledes et emne i årsberetningen.

- Synlighed er vigtigt. Vi skal bliver bedre til at få fat på de unge, for problemet med små ungdomsårgange vokser år for år. Aktiviteter som DBL og live-værksted på Agromek er med til at synliggøre os, sagde han.

Formanden var i år på valg og blev genvalgt til bestyrelsen, som ud over Klaus Meldgaard tæller Jan Dahl fra Wirtgen Danmark og Robert Kjærgaard fra Stemas.

Der var ligeledes genvalg til Jakob Møller Pedersen, Skovteknik Danmark, som suppleant til bestyrelsen. Jan K. Møller, JMM Group, blev genvalgt som intern revisor, mens Bo Nørgaard, Reesink Construction Danmark, er valgt som ny revisorsuppleant.