Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Importør af nedbrydningsudstyr har reservedelene klar
Jernsakse og sorteregrabbe og smashere, sakse og hammere til beton er et lille udpluk af, hvad der er af værktøjer til nedrivning.
KSM-Maskinservice ApS, som importerer nedbrydningsudstyr fra italienske OSA, mærker til, at der bliver knust, sorteret og genbrugt mere fra nedrivninger.
Knusnings- og sorteringsarbejdet kræver mange slags værktøjer, og i de seneste fem-seks år har importøren derfor sendt mere udstyr ud ad værkstedsporten på Fyn.
- Der er meget jern og beton i alle konstruktioner i dag. Det skal jo klippes i stykker. Så der er mange nedbrydere - også lidt mindre - som synes, at det er fedt at få deres egen saks, fortæller salgschef Henrik Bergholdt til Maskinteknik.
Nyt og brugt værktøj
KSM Maskinservice har importeret nedbrydningsværktøj fra OSA siden 2016.
- Vi har mærket en stigning i de sidste fem-seks år. Nu har det fundet et leje, hvor det kører. Vi begynder at tage noget i bytte, fordi folk vil have noget, der er lidt nyere, siger Henrik Bergholdt og fortsætter:
- Så vi tænker, at vi har et ret fornuftigt mærke, der er oppe i tiden, fordi folk skal bruge værktøjet. Vi har rimelig gang i det, og det er spredt på det ganske land. En del af det brugte går til udlandet.
I mindre stykker
Det er beton-smashere til for-knusning, som importøren, med base i Ullerslev, sælger flest af til landets nedbrydere.
- Men ellers er der mange, der spørger på jernsakse. De vil gerne klippe al jernet i mindre stykker. Jo mindre stykker, jo mere får de for jernet, siger salgschefen.
Det står i kontrast til engang, hvor nedrivningsarbejdet var på en anden måde.
- For 20 år siden kørte man bare beton ud i et hul i en grusgrav og dumpede det. Så begyndte man at se en idé i at knuse det og bruge det til noget. I dag bruger man al beton, og så piller man jernet ud og sælger det også, siger han.
En vigtig faktor
OSA-importøren gør meget ud af at have reservedele liggende, som går til de mindste maskiner og op til de største på 50 ton.
- I gamle dage svejsede man alt på. Det er folk ikke så varme på mere. Nu vil de hellere have, at man kan skifte reservedele såsom tænder og knuseplader. Det er hurtigere, og tiden er hele tiden en faktor, siger Henrik Bergholdt.
- Når man er nedbryder, og man er ude at arbejde, så skal man helst ikke vente alt for lang tid på reservedele. Det værktøj vi har solgt, har vi også reservedele til. Så der er ikke nogen dele, hvor vi ikke har reservedelene, slutter salgschefen.