Lyt til artiklen:

Aarsleff vinder stor Lynetteholm-kontrakt

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Abonnementsartikel

Sidste fase af Lynetteholms stendæmning og stormflodssikring mellem Refshaleøen og Nordhavn i Københavns Havn skal efter planen stå færdigt i 2026, hvorefter halvøens omkreds er fuldt etableret, og fase 2 kan fyldes op med overskudsjord.

I den østlige del af Københavns Havn er første fase af Lynetteholms omkreds færdigetableret, og området er her godt i gang med at blive fyldt op med overskudsjord fra København og omegns byggeprojekter.

Kontrakten på at etablere anden og sidste fase af Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt, som indgår i anlægsloven for Lynetteholm, er tirsdag tildelt entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, som også har stået for at anlægge første fase af Lynetteholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at Per Aarsleff A/S over de næste godt tre år skal etablere ca. 5,4 km stendæmning, der udgør den sidste del af omkredsen af Lynetteholm. Hertil kommer godt 1,7 kilometer stendæmning til etablering af Lynetteholms kystlandskab.

I forbindelse med udbudsprocessen er to entreprenører blevet prækvalificeret til at byde på opgaven. Per Aarsleff A/S har fået tildelt kontrakten, da selskabet samlet set vurderes at have afgivet det bedste tilbud i forhold til 'bedste forhold mellem pris og kvalitet'. Per Aarsleff A/S har både scoret højest på bæredygtighed, pris samt udførelse, samarbejde, styring og koordinering af arbejdet.

Skærpet fokus på CO2

I udbuddet af Lynetteholms fase 2 har bæredygtighed indgået som et element i evalueringen af tilbuddene. Det betyder, at de to bydende blandt andet har konkurreret om at kunne bygge dæmningen med det mindste CO2-udslip

rich-media-2
.

- Vi er glade for at få Aarsleff med ombord igen. I forbindelse med anlæg af Lynetteholms fase 1 har de vist deres evne til at kunne løfte et stort og visionært projekt som Lynetteholm, og vi ser frem til det videre samarbejde og de fortsatte ambitioner om at reducere CO2-udledningen, siger salgs- og udviklingsdirektør Ingvar Sejr Hansen fra By & Havn i en pressemeddelelse.

Budget forøget med 12 procent

Prisen for anlæg af fase 2 er højere end tidligere forventet. De samlede anlægsomkostninger er nu estimeret til 4,2 mia. kroner svarende til en stigning på ca. 12 procent siden seneste vedtagne budget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Merudgiften til anlæg af Lynetteholm kan dækkes af lavere finansieringsomkostninger og har ikke konsekvenser for den økonomi, der vedrører den videre byudvikling, herunder byggeri af boliger.

Den endelige underskrivelse af kontrakt mellem By & Havn og Per Aarsleff A/S kan tidligst ske, når den sædvanlige standstill-periode på 10 dage er slut. Anlægsarbejderne vil blive påbegyndt hurtigst muligt efter endelig kontraktindgåelse.