Lyt til artiklen:

Holbøll løfter bundlinjen trods nedgang i omsætningen

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Anlægsentreprenørens omsætning dalede på grund af udskudte projekter, men indtjeningen steg alligevel.

I det netop offentliggjorte regnskab for det forskudte regnskabsår 1. juli 2022 til 30. juni 2023 er anlægsentreprenøren Holbøll A/S fra Næstved kommet i mål med et resultat før skat på 21,3 millioner kroner i forhold til 14,1 millioner året før. Og den stigende indtjening er endda kommet trods et fald i toplinjen. Således landede omsætningen på 353 millioner kroner mod 409 millioner året før.

- Vi er godt tilfredse med årets resultat. Selvom årets omsætning er lavere end sidste år, skyldes det primært, at vi i foråret fik udskudt nogle større infrastruktur- og energiforsyningsprojekter, og som konsekvens reserverede det en væsentlig del af vores kapacitet, fortæller Carl-Ole Holbøll, ejer og adm. direktør i Holbøll A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Ejer og adm. direktør i Holbøll A/S, Carl-Ole Holbøll. Pressefoto.

Strategiske investeringer

I året er der investeret i blandt andet implementering af et nyt økonomisystem, som nu giver virksomheden øget økonomisk kontrol og forbedret effektivitet. Derudover har der været betydelige investeringer i medarbejderudvikling samt oprettelsen af det selvstændige maskinselskab Holbøll Maskiner ApS. Sidstnævnte skal give en mere strømlinet modernisering af maskinparken med fokus på at reducere tomgang og forbedre brændstofeffektiviteten.

Virksomheden forventer et resultat i samme størrelsesorden i indeværende regnskabsår.