Lyt til artiklen:

Højt aktivitetsniveau gennem 2023

00:00
Hastighed: ???x
03:06

I Meldgaard Handel A/S havde jeg på samme tidspunkt sidste år en prognose for 2023, som var optimistisk - velvidende at året inden (2022) var ud over vores daværende forventninger.

Vi kan så nu her i december 2023 med glæde konstatere, at dette år har haft et endnu højere niveau end forventet. Der har været høj aktivitet hele året og investeringslysten har overgået vores forventninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods højere renteniveau og delvis mangel på kvalificeret arbejdskraft har brancherne indenfor affald, genbrug, nedrivning og råstof-industrierne haft et godt 2023.

Råstof-industrien lider dog særdeles meget under de lange sagsbehandlinger omkring tilladelser på ansøgninger til enten at udvide eksisterende grusgrave eller til nyetableringer.

Der er meget stor mangel på stabilgrus samt andre naturlige råstoffer, hvilket igen i 2023 har været denne branches største udfordring.

Grusgravene må gang på gang skuffe vognmændene, når de skal have et eller flere læs grus, så selv om byggeindustrien lider under lav byggeaktivitet, er der så mange andre projekter som kræver store mængder råstoffer.

E&H

Vi har fra den 13. til 15. juni 2024 E&H messen i Herning, hvor Maskinleverandørerne sammen med MCH afholder den populære messe, som allerede nu har meget stor tilslutning blandt udstillerne, hvilket også afspejler en branche med fremgang og god vækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

E&H messen har igennem mange år opbygget et godt DNA med fokus på de lidt større maskiner, og hvor der via live-demonstrationer er støv i næseborene og duften af diesel under messen, selv om vi også er i gang med den grønne omstilling, som dog ikke er slået helt igennem på de tunge entreprenørmaskiner, endnu.

2024

Vi ser ind i et meget spændende år 2024 hvor jeg forventer et stadigt højt flow af maskinsalg og dertil hørende demonstrationer og forhandlinger.

Når vi er leverandør til blandt andet affalds- og genbrugsindustrien er der ikke noget, der tyder et mere roligt niveau i 2024, der neddeles, knuses og sorteres i stadig stort omfang. Samtidig er der meget politisk fokus på at genbruge og fokusere på den cirkulær økonomi, så behovet bliver ikke mindre.

2024 kan dog ændre sig hen af vejen afhængig af verden omkring os. Der er meget uro mange steder, nabolande som Tyskland og Sverige er ikke tilfredse med 2023 og i de lande er man noget mere skeptiske for 2024, til trods for det er jeg optimistisk for os her i Danmark - uden at være naiv.