Lyt til artiklen:

Nu lanceres ny kloakeftersynsordning

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Danske Kloakmestre forventer stor tilslutning blandt medlemmer til den nye frivillige eftersynsordning, der både skal styrke forbrugerbeskyttelsen og samtidig tilføje nye opgaver til branchen.

Gennem flere år - og særligt de seneste 12 måneder- har Danske Kloakmestre i samarbejde med DI - Kloaksektionen og DM&E arbejdet på at stable en kloakeftersynsordning på benene, og nu er den klar.

Kloakeftersynsordningen (KEO) er frivillig og en ordning, som autoriserede kloakmestre kan blive en del af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi lancerer den nu her på Kloakmessen, hvor der både torsdag og fredag bliver et indlæg på scenen ved Byggeriets Kvalitetskontrol, som vil fortælle interesserede mere om, hvordan ordningen fungerer, og hvordan kloakmestre kan blive en del af den, fortæller formand Flemming Geipel, Danse Kloakmestre, til Maskinteknik.

Inspektion og rapport

KEO er opbygget efter samme princip som el-eftersynsordningen. Det vil sige at man laver undersøgelse af kloaksystemet ved en bolig og derefter udfærdiger en rapport til kunden - typisk en boligsælger. Eftersynet består af en tv-inspektion og en visuel inspektion, hvor man tjekker om ejendommen er klimasikret, rottesikret og om installationen er lovlig og funktionsdygtig.

- Vi har udviklet et standardskema, som kloakmestrene skal udfylde, når de foretager eftersynet. På den måde sørger vi for, at det er den samme ydelse, der foretages af alle, fortæller han.

Flemming Geipel forventer, at rigtig mange af brancheforeningens medlemmer vil tage den ny ordning til sig.

- Efter de seneste meget våde måneder, hvor der har været masser af problemer med opstigende kloakvand og lignende, er det jo rigtig god timing, at vi nu er klar med KEO. Interessen hos forbrugerne vil være stor, og kloakmestrene har løsningerne til at gøre noget ved problemerne i langt de fleste tilfælde, siger formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidsplan for implementering

Tidsplanen for udrulningen af KEO er, at efter lanceringen på Kloakmessen tager brancheforeningerne imod tilmeldinger fra Kloakmestre. Derefter vil Byggeriets Kvalitetskontrol i april/maj udbyde og gennemføre de første kurser.

Hjemmeside og kommunikationsmateriale bliver udviklet løbende og går i luften, når de er klar.

Det er naturligvis et krav, at tilmeldte virksomheder har kloakautorisation og er tilmeldt ordningen. Desuden skal de medarbejdere, der udfører inspektionerne, have gennemført uddannelse i tv-inspektion samt været på et KEO-certificeringskursus.

Der er mulighed for at høre mere om KEO på scenen på Kloakmessen torsdag kl. 14.30 og fredag kl. 12.