Lyt til artiklen:

Stor fremgang for Kloakmessen 2024

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Abonnementsartikel

Besøgstallet landede på godt 4.300, som er en tredjedel flere end forrige udgave af messen i 2022.

- Det har været vanvittigt godt - vi har ikke oplevet noget lignende før.

Sådan lød det fredag fra en begejstret Flemming Geipel, formand for Danske Kloakmestre, da Kloakmessen 2024 sluttede i MESSE C Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt 4.309 fagfolk lagde vejen forbi på de to messedage, en fremgang på hele 36 procent i forhold til 2022-udgaven.

- Ikke alene har der været mange mennesker, men vores udstillere er også helt oppe at køre. Jeg kan høre på dem, at de ikke 'kun' taler med kunder; mange af dem sælger virkelig også noget, fortæller formanden.

rich-media-2
Formand Flemming Geipel, danske Anlægsgartnere. Foto: Torben Jastram.

Meget symptomatisk drev et intenst regnvejr over messecentret om formiddagen fredag, og indenfor var der bud efter løsninger på tidens mange udfordringer med vand: store regnmængder, stormflod, oversvømmelser, smeltevand og stigende grundvand.

Blandt andet præsenterede Dansk Fugtstop ApS deres mobile dæmning NOAQ Boxwall mod stormflod og oversvømmelse. Med de lette elementer kan man bygge sin egen dæmning på 50 eller 100 centimeter på under en time, og konstruktionen viste blandt andet sit værd, da røgeriet på Faaborg Havn slap "tørskoet" under stormfloden i oktober.

- Det har været nogle super gode dage. Der har været rigtig mange interesserede, og i særlig grad har mange kommuner forhørt sig. Vi kom med på Kloakmessen på et afbud, og det har vi absolut ikke fortrudt, fortæller Christian Hansen fra Dansk Fugtstop.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populær højvandslukke

Travlhed var der også hos Urban Water Solutions, hvor salgs- og servicechef Lars Jessen efter eget udsagn stod på messens mindste, men vigtigste stand. Han viste blandt andet virksomhedens højvandslukke, som er dansk udviklet og patenteret i 10 lande.

- Det er et ret nyt produkt, så messen er perfekt til at vise det frem, og kloakmestrene har været ret imponerede, beretter Lars Jessen og tilføjer, at højvandssikring er et brandvarmt tema i denne tid.

rich-media-4
Foto: Torben Jastram.

De store nedbørsmængder og det stigende grundvand er medvirkende til, at mange kloakmestre har rygende travlt, også i de vintermåneder, hvor de normalt drosler ned.

- Normalt har vi i denne tid måske en enkelt henvendelse om ugen via vores hjemmeside, om indtrængende vand i kælderen og lignende, men nu har vi mindst 10 henvendelser om ugen. Det boomer helt vildt, fortalte en af de besøgende, Tom Ewers fra Sydkystens Brolægning & Kloak.

Han benyttede messen til at købe nyt kamera til kloakinspektion og kigge på elektriske gravemaskiner, og så heppede han på virksomhedens to deltagere ved DM i Kloakarbejde, der også blev afviklet på messen.

rich-media-6
Foto: Torben Jastram.