Lyt til artiklen:

Udlejer forventer positivt 2024

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

Hos Renta forudser administrerende direktør Lars Raagaard, at udlejningsflåden skal justeres i takt med, at entreprenørernes opgaver ændrer sig.

Lars Raagaard, der er administrerende direktør hos udlejeren Renta, kan lide hvad han ser, både når han ser tilbage på 2023 og på udsigterne for 2024.

- Trods et lidt faldende udlejningsmarked i 2023 ser vi ud til at gå frem i forhold til året før, så det er yderst tilfredsstillende, siger direktøren og konstaterer, at Renta har fortsat ekspansionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2023 kom Del-Pin med ombord med syv afdelinger i Syd- og Sønderjylland samt i Assens og Odense, og for nylig blev Jelle-Bo i Svendborg del af familien. Det giver os en stærk repræsentation i Sydjylland og på Fyn, og vi er ved at være rigtig godt dækket ind geografisk. Det ved jeg, mange kunder er glade for, fortæller Lars Raagaard.

Fastholder kultur og lokalkendskab

Han er ikke i tvivl om, at også Del-Pin og Jelle-Bos kunder vil få fordel af sammenlægningen.

- Vi kommer ikke brasende og laver alt om. Naturligvis vil der ske en løbende tilpasning, så man har samme oplevelse, uanset om det er Sønderborg eller Sakskøbing. Men vi vil fastholde medarbejderne, kulturen og det lokalkendskab, der har sikret dem nogle meget tilfredse og loyale kunder, fastslår han.

Lars Raagaard tilføjer, at købet kan medvirke til at udvikle og fremtidssikre de pågældende afdelinger.

- Vi ser kun stigende krav til digitalisering, miljøbelastning, dokumentation med videre, og der hjælper det at være del af en større organisation med flere kræfter, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Positive forventninger

Når Lars Raagaard kigger på visionerne for 2024, så handler det blandt andet om konsolidering og bæredygtighed.

- Vi har ekspanderet markant, men vi vokser ikke bare for at vokse. Vi vil gøre det ordentligt, og så det skaber værdi for kunderne. I 2024 vil vi blandt andet investere i at forskønne og standardisere vores lokationer, så de får samme flotte look, samme ekspedition, skiltning, IT med videre, beretter Lars Raagaard.

- Vi vil også tage bestik af, at mens det almene byggeri er lidt under pres, så er der måske et rekordår i sigte for den grønne omstilling - der opføres biogasanlæg, fjernvarme, varmepumpeanlæg, solceller etc. i stor stil. Det kræver lidt andet grej, og det skal vi tilpasse vores flåde til i tide, siger han og tilføjer, at der også vil være stor fokus på at investere i 'grønne' maskiner med gennemsigtige emissionstal.

- Så selv om prognoserne taler om et lidt vigende udlejningsmarked i 2024, så føler vi os i god form, og vi har rigtig positive forventninger til året, lyder det sammenfattende fra Lars Raagaard.