Lyt til artiklen:

Fokuseret entreprenørkoncern med solide resultater

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

Efter en forsigtig tilgang i et udfordrende marked var ordrebeholdningen lidt højere i ultimo 2023, oplyser MT Højgaard Holding.

MT Højgaard Holding skabte solide resultater i 2023 og tog vigtige skridt for at fokusere koncernen og skærpe profilen for den danske kerneforretning, der fortsatte den lønsomme vækst og står stærkt i markedet.

Det skriver MT Højgaard Holding i en selskabsmeddelelse om deres årsrapport for 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernens omsætning steg 21 procent til 9,8 milliarder DKK, forventet 9,5-10 milliarder DKK, drevet af stigende aktivitet i et vigende marked. Driftsresultatet (EBIT) steg 26 procent til 389 millioner DKK.

Fokus på kerneforretning

Ordrebeholdningen hos MT Højgaard Holding var lidt højere ultimo året efter en forsigtig tilgang i et udfordrende marked, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

Ordreindgangen hos koncernen var 10 milliarder DKK mod 11,6 milliarder DKK sidste år efter en selektiv tilgang for at sikre lønsom vækst i et marked præget af skærpet priskonkurrence.

Her kom 21 procent af ordreindgangen fra strategiske bygge-partnerskaber og andre samarbejder, lyder det.

Bundlinjen falder med over 100 millioner kroner hos MT Højgaard

Se også:

Bundlinjen falder med over 100 millioner kroner hos MT Højgaard

- Vi navigerede sikkert i et udfordrende bygge- og anlægsmarked i 2023, hvor vi også besluttede at afvikle de internationale aktiviteter og fokusere på den velindtjenende danske kerneforretning, der har skabt fremgang i omsætningen og indtjeningen fem år i træk, udtaler koncernchef i MT Højgaard Holding, Steffen Baungaard, i selskabsmeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernchef og administrerende direktør Steffen Baungaard tiltrådte stillingen i slutningen af november sidste år, hvor han afløste Henrik Mielke.

Forventer stabil vækst

MT Højgaard Holding forventer stabil, lønsom vækst med afsæt i en høj ordrebeholdning, en solid pipeline og en stærk eksponering mod områder i vækst, skriver koncernen i selskabsmeddelelsen.

- Vores solide ordrebog og stærke markedsposition skal veksles til et fortsat løft i indtjeningen i 2024, udtaler Steffen Baungaard.

Ny topchef i MT Højgaard Holding

Se også:

Ny topchef i MT Højgaard Holding

Omsætningen forventes at være i intervallet 10-10,5 milliarder DKK mod 9,8 milliarder DKK i 2023. Driftsresultatet (EBIT) forventes at være i intervallet 400-425 millioner DKK mod 389 millioner DKK sidste år.