Lyt til artiklen:

Vedtaget i Folketinget: Mere genbrug af mursten og beton

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

En ny lov, som træder i kraft til sommer, skal sikre mere genbrug og genanvendelse i byggebranchen, når store bygninger rives ned.

Et flertal på Christiansborg har torsdag vedtaget, at byggebranchen bliver pålagt at udarbejde en plan for genbrug af materialer ved nedrivning af bygninger over 250 kvadratmeter.

Det skriver DR Nyheder

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Et flertal i Folketinget har vedtaget, at byggebranchen skal genbruge mere. Foto: Colourbox.

Som det er i dag, ender materialer som træ, beton og mursten ofte i forbrændingsanlægget i stedet for at blive genanvendt, lyder det.

Materialer fra nedrivningsprojekt bliver til nyt musikhus

Se også:

Materialer fra nedrivningsprojekt bliver til nyt musikhus

- Vi kan ikke blive ved med at hente sand og grus op. Vi er nødt til at genbruge mere. Det er så tåbeligt, at vi ikke genbruger materialerne, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) til DR Nyheder.

En plan for genbrug

Den nye lov, som skal sikre mere genbrug og genanvendelse i byggebranchen, træder i kraft 1. juli 2024, skriver DR Nyheder.

- I dag ryger det meste ud til forbrændingen. Det skal sorteres på stedet, så det kan genbruges. Man skal lave en plan for, hvilke materialer der kan genbruges, siger ministeren til mediet.

Danmarkshistoriens største nedrivning er klaret

Se også:

Danmarkshistoriens største nedrivning er klaret

Byggebranchen står for 40 procent af Danmarks samlede affald i dag, svarende ifølge Miljøministeriet til cirka fem millioner tons affald om året.