Lyt til artiklen:

Mecalac lancerer første 100 procent elektriske 6-tons dumper

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

Dumperen eMDX fuldender Mecalacs trio af eldrevne maskiner, der egner sig særligt godt til de snævre byggepladser i byen.

Mecalac har præsenteret sin nye eMDX elektriske dumper, der ifølge dem er den første 100 procent elektriske 6-tons dumper i verden.

- Denne innovation markerer et stort skridt fremad i byggeindustrien og imødekommer den stigende efterspørgsel efter miljøvenligt byudstyr uden at gå på kompromis med produktivitet eller sikkerhed, lyder det i en pressemeddelelse fra producenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et betydeligt skridt

eMDX-dumperen sigter mod at eliminere emissioner på byggepladser. Dumperen bevarer sin ydeevne, mens den betydeligt reducerer sin miljøpåvirkning. Den er udstyret med et 75 kW.h batteri, der giver en uafbrudt driftstid på mindst otte timer på en enkelt opladning og en hurtig genopladningstid på kun fire timer. Typisk involverer dumperes arbejdsopgaver flere stop i løbet af en arbejdsdag, og derfor vil batterilevetiden opleves længere.

Hos Mecalac anerkender man vigtigheden af, at det er let at oplade maskinen. Derfor kan eMDX oplades via et type 2-stik, lignende det der bruges til elbiler, og tilbyder en praktisk løsning takket være de bredt tilgængelige ladestationer. Den kan desuden oplades via et 5-stifts industrielt stik, direkte på en el-tavle eller byggepladsenhed.

eMDX er en videreudvikling af sin dieselmodpart 6MDX, idet den bevarer sin hydrauliske ydeevne og køreperformance. Dog overgår den forventningerne ved at tilbyde overlegen acceleration og manøvredygtighed på skråt terræn, lyder det fra producenten.

Mecalac har sikkerhed for maskinføreren som absolut prioritet, og derfor har producenten omhyggeligt bevaret de kompakte dimensioner og sikkerhedsfunktioner for eMDX, samtidig med at der er indført yderligere forbedringer for operatørens beskyttelse.

Tre elmaskiner

Introduktionen af eMDX-dumperen er en del af en bredere udrulning af 100 procent elektriske maskiner, som inkluderer eS1000 hjullæsseren og en 11-tons hjulgraver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mecalac lancerer tre elektriske maskiner

Se også:

Mecalac lancerer tre elektriske maskiner

Ifølge Mecalac kan man spare atmosfæren for 64 tons CO2 på ét år på en byggeplads i byen ved at benytte tre 100 procent elektriske maskiner fra den franske producent fremfor tilsvarende maskiner med forbrændingsmotorer. Dertil kommer den åbenlyse forbedring af arbejdsmiljøet, som følger med, når man anvender en eldreven maskine, der ikke støjer på samme måde som en med forbrændingsmotor.