Abonnementsartikel

Den mobile Remax 1111 knuser fra SBM skal - måske - i kast med 75.000 jernbanesveller.

Meldgaard Handel A/S har gennem en lang årrække forhandlet knusere og sorteranlæg i Danmark. Baseret i Sønderjylland har de dog også i tidernes morgen haft en afstikker i Tyskland med sit eget tyske Meldgaard GMBH. Her stødte afdelingschef Klaus Meldgaard på Jens Löwe fra det østrigske firma SBM, der blandt andet producerer mobile knuseranlæg, og dem bragte Meldgaard således med til det danske marked.

- SBM er specialister i knusere, sorteranlæg og mobile betonmixer-anlæg, forklarer Klaus Meldgaard, da vi møder ham på Bauma 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er parterne netop i gang med forhandlinger med en dansk kunde, og der bliver diskuteret detaljer og finesser. Udfaldet bliver, at Meldgaard Handel skal sende et samlet tilbud til kunden, og i den vil meget sandsynligt indgå den nye mobile knuser Remax 1111.

Det er en knuser, som har en kapacitet på op til 250 tons i timen. Den fodres med materialer op til 700x700 mm, og selve knuseren vejer cirka 29 tons.

Trumfkort

Behovet af den potentielle kunde i Danmark omhandler knusning af 75.000 jernbanesveller, og derudover kommer en stor mængde skærver, som også skal nedknuses. Det kræver en anden SBM knuser, og derfor er Remax 1111 en del af en samlet pakke.

- Vi vil gerne involveres i de vanskelige opgaver, for der mener vi, at vi kan trække SBM-kortet som trumf og slå alle de andre serieproducerede mærker. Her kan SBM noget særligt, fordi de kan lave de specielle kundetilpassede løsninger. Det betyder også, at vi selv i et mindre land som Danmark oplever en stor interesse for SBM, siger Klaus Meldgaard.