Abonnementsartikel

Det nordsjællandske entreprenørfirma har investeret i 10 kompakte gravemaskiner fra Wacker Neuson.

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S har købt 10 kompakte Wacker Neuson ET18, heraf fire styk med udskyder-arm for at kombinere den kompakte størrelse med øget gravedybde. Det var færdige pakkeløsninger, som Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S fik leveret med ekstra tilpasninger på maskinerne, specielle sæder (høj ryg) og maskintrailere.

- Vi tog tre maskiner af forskellige fabrikater ind til test. Wacker Neuson klarede sig bedst og var klart stærkest. Da vi gav udtryk for, at den var langsom i hydraulikken, ændrede fabrikken på dimensioner på rør og slanger og gjorde den dermed hurtigere, og så var den en klar vinder, siger værkstedsleder Carsten Laursen, Entreprenørfirmaet Nordkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringerne på maskinerne til Entreprenørfirmaet Nordkysten er efterfølgende gjort til standard på Wacker Neuson ET18.

Vi tog tre maskiner af forskellige fabrikater ind til test. Wacker Neuson klarede sig bedst og var klart stærkest. Da vi gav udtryk for, at den var langsom i hydraulikken, ændrede fabrikken på dimensioner på rør og slanger og gjorde den dermed hurtigere, og så var den en klar vinder.

Carsten Laursen

værkstedsleder, Entreprenørfirmaet Nordkysten

- Det betyder virkelig meget for vores vurdering af samarbejdet, at Wacker Neuson har lyttet til vores feedback og har valgt gøre noget ved det, siger han.

De rigtige valg

Entreprenørfirmaet Nordkysten har ca. 100 gravemaskiner op til 25 tons, og en rigtig stor del er mindre gravemaskiner, fordi firmaet har meget kabelarbejde og mange kloakeringsopgaver foruden generelle anlægsopgaver.

- Vi synes, at de små 1,8 tons maskiner har en god størrelse. Vi kan komme ind alle steder. Sidste år prøvede vi udskyder-arm på en enkelt Wacker Neuson, og det har fungeret uden problemer. Derfor har vi valgt den løsning på fire af de nye maskiner. Det er specielt ved kloakarbejde, at det er godt at kunne nå lidt dybere, fortæller Carsten Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Entreprenørfirmaet Nordkysten har en fører med dårlig ryg, blev der fundet et specielt sæde til ham, og det er nu blevet valgt til alle de nye maskiner. Det giver bedre støtte i ryggen og er højere end standardsædet.

- Vores folk sidder typisk i maskinen en hel arbejdsdag, så det er vigtigt, at de har en god arbejdsplads. Kabinerne er jo ikke store, men der er god plads til benene, siger Carsten Laursen, der står i spidsen for et værksted med otte medarbejdere, som udfører det meste service selv.

Foruden de 10 Wacker Neuson ET18 har de også købt en Wacker Neuson ET90 primært til fjernvarmearbejde. Den afløser en 7,5 tons maskine og er udstyret med Engcon tiltrotator med gribeklo, swapstyring og 2D maskinstyring.

Alle maskiner er malet i Nordkystens orange farve. Samtidig er der tænkt på tyverisikring.

- Maskinerne er forsynet med Tracknit, som blandt andet benyttes til at lukke dem ned om natten, så de kun kan startes ved hjælp af en særlig kode. Vi bruger det også til at holde styr på service og på driften i det hele taget. Vi kan konstant følge maskinerne og aflæse en lang række data, fortæller Carsten Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenørfirmaet Nordkysten har ca. 250 medarbejdere og løser opgaver over det meste af Sjælland.