Abonnementsartikel

Keestrack K5e kan noget med sand, grus og byggeaffald, som man behøvede i det nordjyske.

Jordbearbejdning med mere er blevet nemmere nordenfjords. For sidste år udskiftede Vej- og Park-afdelingen i Frederikshavn Kommune nemlig en mobil tromleskærm med en Keestrack K5e dieselelektrisk scalper med fuld elektrisk plug-in option. Et bedre overskud var begrundelsen. Både økonomisk og for miljøet.

- Vi testede en bred vifte af tilbud på markedet - det dieselelektriske fuld-hybrid plug-in-koncept fra Keestrack virkede umiddelbart som det bedste for os, og vi har ikke ærgret os over beslutningen, lyder det fra Gert Christensen, der er leder i Vej og Park-afdelingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er i det daglige ansvarlig for blandt andet genanvendelse af byggematerialer. I Frederikshavn omfatter den opgave rensning af 10.000 ton jord og byggematerialeaffald årligt.

Klar til nyt

Og Keestrack K5e har gjort den opgave lettere, forklarer Gert Christensen.

- Især ved forarbejdning af jord, der indeholder store mængder græs og rødder, hvor vi er nødt til at adskille vegetation så godt som muligt før kompostering var effektiviteten af vores trommeskærm for lav, forklarer han.

Til nyanskaffelsen faldt valget derfor hurtigt på et elektrisk drevkoncept. Men man ønskede ikke at give afkald på fleksibiliteten i et mobilt anlæg, så udstyret stadig kan arbejde centralt såvel som på decentrale depoter eller store byggepladser.

- Nu kan vi både og. Der er kun en ekstra motor bygget på, men hele processen er elektrificeret, siger Gert Christensen.