Abonnementsartikel

Der bliver ikke foretaget mere arbejde i år på Oddesundbroen, efter maler i weekend blev dræbt af et tog, mens han arbejdede i en lift over banelegemet.

I weekend skete en tragisk ulykke på Oddesundbroen, som går over Limfjorden til Thyholm. En 49-årig litauisk maler var i gang med det afsluttende arbejde på det første af broen tre buefag, da hans lift blev ramt af et forbikørende tog. Manden blev slynget ud af liften og dræbt på stedet.

Arbejdet bliver ikke genoptaget i år. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer, som har fået meldingen fra Banedanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele Oddesundbroen skal males, men det er delt op i flere etaper over de kommende år. Første af de tre buefag bliver malet i år, og for nyligt pillede man stilladset ned. Herefter gik man i gang med de dele af broen, som man ikke kunne nå fra stilladset. Årets arbejde skulle være afsluttet 9. oktober, men bliver i stedet først udført til næste år.

rich-media-2
Den litauiske maler udførte arbejdet, man ikke kunne nå fra stilladset, der indtil få dage inden ulykken dækkede det ene buefag. Foto: Kim Krasuld.

I weekend blev maleren ramt af et tog natten til lørdag klokken 00.30, hvor nattens sidste afgang mellem Thisted og Struer passerede. Hvorfor maleren i sin lift var svinget ud over banelegemet vides ikke, men det har tidligere været fremme, at han skulle være blevet oplyst om køretiderne.

Dagbladet kunne i går også fortælle, at Arbejdstilsynet har givet firmaet på opgaven, Ommen A/S, et strakspåbud. Derudover er sagen sendt til juridisk vurdering, som kan resultere i bødestraf til firmaet.