Abonnementsartikel

Kundegruppen hos Wisecon A/S er i kraftig vækst.

Entreprenører og kloakmestre tilfører i eksplosiv grad digital og intelligent rottebekæmpelse til deres produktportefølje. Det er erfaringen hos Wisecon A/S i Helsinge, der er en af verdens førende virksomhed inden for intelligent rottebekæmpelse. De har gennem de seneste to år oplevet en stigning på 35 procent årligt i antallet af entreprenører og kloakmestre, som anvender deres produkter.

- I dag har vi i alt cirka 80 entreprenører og kloakmestre, der forhandler og servicerer vores produkter. Inden for de sidste to år har vi set en markant vækst i det segment, og det forventer vi også i de kommende år, siger Per Sørensen, markedschef hos Wisecon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på højteknologi

Den stigende rotteplage og den øgede fokus på miljørigtige og højteknologiske løsninger hos eksempelvis kommuner og boligselskaber har for alvor sat gang i salget af højteknologiske rottefælder i kloakkerne. Og den bølge vil entreprenører og kloakmestre nu også ride med på.

- Entreprenører og kloakmestre hjælper i forvejen kommuner, boligselskaber fødevarevirksomheder m.fl. med en række opgaver inden for blandt andet kloakområdet, der jo er tæt relateret til vores produkter. Derfor er det naturligt for dem at opbygge et nyt forretningsområde inden for digital og intelligent rottebekæmpelse. Derfor vil vi i fremtiden uddanne langt flere kloakmestre og entreprenører i intelligent rottebekæmpelse forklarer Per Sørensen.

Udrydder før renovering

Det er først og fremmest Wisecons verdenspatenterede, elektroniske rottefælde, WiseTrap, der har ændret bekæmpelsen af rotter i Danmark. WiseTrap placeres i kloakrør, og når rotternes bevægelse og kropsvarme registreres, udskydes et bundt dræbende spyd med stor kraft og knækker rygsøjlen på rotterne. Spyddene trækkes herefter op, og den døde rotte skylles ud med kloakvandet og ender enten på renseanlægget eller nedbrydes på sin vej dertil.

Og lige præcis den hurtige og effektive bekæmpelse af rotter i kloakkerne, ser entreprenør og autoriseret kloakmester Nels Herholdt Madsen, som den helt store fordel, når han er ude hos kommuner og boligselskaber og de eksempelvis skal have renoveret kloakker og bygninger.

- Det er først og fremmest i forbindelse med renovering af bygninger og kloakker, at vi installerer fælderne. På den måde kan vi sikre os, at når renoveringen starter, så er alle rotter udryddet. Det gør vi for at undgå rotter i lejlighederne og på overfladen og derved beskytte beboere og borgere, forklarer Nels Herholdt Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det helt afgørende ved fælderne og en effektiv bekæmpelse er, at de er i stand til at give tilbagemeldinger ude fra kloakkerne. De er integreret med et såkaldt WisePlan overvågningssystem, hvor de rette personer via computere har overblik over drift, status og hele tiden kan følge med i, hvor mange rotter, der er dræbt og af hvilke fælder.

- Den viden betyder, at vi ved nøjagtig, hvornår en fælde skal flyttes i forhold til den udarbejdede bekæmpelsesplan, hvor zone for zone systematisk gøres rottefri, forklarer Nels Herholdt Madsen.