Abonnementsartikel

Udlejningsvirksomheden har netop købt 25 Yanmar minigravere og otte knækstyrede minilæssere fra Weidemann.

Udlejningsvirksomheden Cramos danske produktchef, Anders Gøthe, har været på indkøb for at føje nye minigravere til maskinparken. Valget er - som så mange gange før - faldet på Yanmar. Denne gang er det blevet til intet mindre end 25 styk, og de er leveret af den danske importør og forhandler, Stemas. Det skriver importøren i en pressemeddelelse.

Som det ofte er, når man er godt i gang med at putte i indkøbsvognen, tog Anders Gøthe også lidt ekstra med. Nemlig otte knækstyrede minilæssere fra tyske Weidemann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vores debut med Weidemann, men når kunderne spørger efter dem, må vi jo have dem på udlejningslisten. De knækstyrede læssere er en forøgelse af vores udlejningsflåde, mens de nye Yanmar-gravemaskiner mest er fornyelse, men også en lille forøgelse, fortæller Anders Gøthe.

- Det er vigtigt for os kontinuerligt at skifte gamle maskiner ud med nye, så vi konstant sikrer en god, høj kvalitet på flåden af maskiner. Udskiftningen foregår løbende i takt med, at maskinerne når en alder og et brug, der endnu ikke har krævet større reparationer, siger produktchef Anders Gøthe.

Mange nye Yanmar

Udlejningsvirksomheden med otte afdelinger rundt om i Danmark har skiftet ganske kraftigt ud i bestanden af minigravere inden for de seneste tre år.

- Vi har skiftet til Yanmar fra andre mærker, og det hænger sammen med de tre bogstaver TCO. Total Cost of Ownership. Det er vigtigt for os konstant at holde fokus, på, hvad det koster at holde maskinerne godt kørende i deres levetid hos Cramo. Her kommer en række parametre i spil. Blandt andet brændstofforbrug, service, reparationer, foruden naturligvis både købsprisen og gensalgsprisen. Dette sikrer samtidigt, at vi fastholder vores konkurrencedygtige priser overfor vore kunder. Her er Yanmar et rigtig stærkt mærke, siger Anders Gøthe.

Driftsikkerheden er alfa og omega hos Cramo, som ellers risikerer at fange sig selv på det forkerte ben. Firmaet postulerer frejdigt, at dets maskiner aldrig går i stykker. Når en kunde har lejet en maskine, kører den problemfrit, til den afleveres igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højst fire timer

- Det er et overordnet mål, vi har. Naturligvis kan noget gå galt. Men hvis en maskine alligevel går ned, så reparerer eller udskifter vi inden for fire timer, så kunden kan komme videre med arbejdet. Det gør os naturligvis meget afhængige af hele tiden at vælge det rigtige grej. Og skulle vi alligevel ikke kunne overholde det løfte, uanset årsag, så kompenserer vi med op til en uges gratis leje, siger produktchefen.

Blandt de Weidemann-minilæssere, der netop er indkøbt, er i øvrigt også nogle af de efterhånden ganske kendte eldrevne eHoftrac.

- Der er simpelthen en efterspørgsel på elektrisk drevne maskiner, og den bliver ikke mindre fremover. Ønsket om at leje eldrevne maskiner stiger i takt med miljøkravene, og så er det vigtigt for os at være first mover og kunne indfri kundernes ønsker, fastslår Anders Gøthe.