Abonnementsartikel

Miljø- og nedrivningsvirksomheden er i økonomiske problemer på grund af manglende ordretilgang. Selv peger de på "falske beskyldninger mod virksomheden i pressen" som årsagen.

IF Group har pr. 6. marts meddelt sine medarbejdere, leverandører og kunder, at virksomheden samme dag er gået i rekonstruktion. Rekonstruktionen skyldes manglende ordretilgang og deraf manglende arbejde og omsætning.

Ifølge en pressemeddelelse på firmaets hjemmeside er situationen opstået "som følge af de seneste måneders massive medieomtale og falske beskyldninger mod virksomheden i pressen. Det har derfor ikke været muligt at videreføre og udvikle IF Group i den oprindelige form, hvorfor vi nu har indledt en rekonstruktion af selskabet."

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det vi står i, ikke er noget ønskescenarie for IF Group. Desværre kommer enkelte kreditorer til at tabe penge på rekonstruktionen, men vi er i den givne situation nået frem til den mest optimale løsning for virksomheden. De to mediestorme har taget hårdt på virksomheden, og vi har som direkte følge heraf mistet ordrer for ca. 35 mio. kr., omsætning for ca. 15 mio. kr. og har måttet afskedige 30 af virksomhedens medarbejdere, fortæller adm. direktør, Thomas Lundshøj om baggrunden for rekonstruktionen.

Startede med en brand

Medieomtalen tog sin begyndelse i november 2016, da IF Group's lager af autoskrot på Aalborg Havn brød i brand. Efterfølgende opstod en offentlig diskussion mellem IF Group og Aalborg Kommune omkring ansvaret for både branden og oprydningen.

Kommunens miljøchef anklagede i TV2 Nord IF Group for at have importeret skrotmaterialet fra Norge under falske forudsætninger, mens IF Group omvendt anklagede kommune for at trække processer i langdrag.

IF Group kom igen i vælten i januar 2017 i en sag om, hvorvidt deres rumænske ansatte i 2015 var blevet snydt i deres arbejdstidsaftale.

- Mange grove, usande og udokumenterede påstande florerede i pressen om blandt andet bodens størrelse og medarbejdernes ansættelses-, løn- og boligforhold. Det lykkedes desværre 3F at tegne et billede af sagen som var, langt fra virkeligheden og langt fra det, voldgiftssagen i bund og grund handler om. Vi føler, at vi som virksomhed har kæmpet en ulige kamp. Til trods for, at vi gentagne gange har fremsendt dokumentation til pressen, er den blevet tilsidesat til fordel for "den gode historie", der uden filter er sendt direkte ud til folkedomstolen. De sidste par måneder har derfor været hårde for os, vore medarbejdere og samarbejdspartnere, fortæller Thomas Lundshøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden fortsætter som normalt i rekonstruktionensperioden, og det vil derfor ikke få nogen betydning for deres kunder, understreger IF Group.

- Vi er lige nu i tæt dialog med investorer og vores finansielle bagland om hurtigst muligt at finde en bærende platform og styrket forretningsmodel for fremtidens IF Group. Vi anser nu denne løsning, som den bedst mulige i den givne situation, da vi på denne måde sikrer bevaring af virksomheden og de lokale arbejdspladser - og dermed også muligheden for fremtidigt samarbejde med vores samarbejdspartnere, siger direktøren.

3F havde rejst et krav om 15 mio. kr. mod IF Group. Det blev senere reduceret til tre mio. kr. Hvis fagforeningen får medhold i den verserende voldgiftssag, har de tidligere meldt ud, at de vil stille yderligere økonomiske krav.