Abonnementsartikel

En stram styring af økonomien og faste udgifter er blot nogle af grundene til, at leasing er blevet finansieringsformen for mange.

Leasing er en forholdsvis ny foreteelse, og fra kun at være forbeholdt flådebiler, lastbiler og senest privatleasing, har leasing spredt sig langt omkring og dermed også til entreprenørbranchen.

Det er noget man mærker hos Jyske Finans A/S, og her fortæller chef for kunderelationer, Jacob Christensen, at leasing er en nem og fleksibel løsning, som flere og flere foretrækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I fremgang

Skal jeg sætte tal på, vil jeg tro, at omkring halvdelen af det jeg sælger, bliver finansieret via en af de mange leasingformer, der er på markedet.

Direktør Claus Benzin

Aksel Benzin A/S

- Entreprenørbranchen har virkelig taget leasing til sig, og bruger den i stor udstrækning til finansiering af de større maskiner i maskinparken. Da maskinparken udgør en væsentlig del af en entreprenørforretningen, er det en stor post i regnskabet, og dermed har det en afgørende betydning for aktiviteten i forretningen. I forbindelse med indgåelsen af leasingaftalen, har entreprenørerne mulighed for at få rådgivning og sparring både om maskinerne og økonomien bag. Men der er også mulighed for at skrue leasingen sammen på flere måder, og så man derved kan man få den helt rigtige løsning, siger Jacob Christensen.

Når det handler om de mindre maskiner til anlægsprojekter og andet, og hvor det måske også handler om en afgrænset periode hænder det oftest, at maskinerne lejes ind. Til gengæld ser det anderledes ud med de større enheder til maskinparken, for her er det tit leasing, der anvendes som finansieringsform. Claus Benzin fra Firmaet Aksel Benzin A/S, som sælger materiel til sortering og nedbrydning oplever også, at finansiering via leasing er i fremgang.

- Specielt de større firmaer går efter at få en stram styring af økonomien. Altså noget, der kan sættes ind i et regneark, og det er netop hvad de leasede maskiner kan. Skal jeg sætte tal på, vil jeg tro, at omkring halvdelen af det jeg sælger, bliver finansieret via en af de mange leasingformer, der er på markedet, siger Claus Benzin.