Abonnementsartikel

Maskinteknik har bedt en række fremtrædende aktører om at gøre nytårsstatus for entreprenørbranchen. I dag svarer markedschef Jes Møller-Jensen fra Kingo Karlsen.

Hvad har for dig og din virksomhed kendetegnet 2018?

2018 har for Kingo været et travlt år - både fordi et marked i vækst giver meget at regne på, men også fordi at der har været utrolig stor konkurrence på trods af flere udbud.

Når det er sagt, har vi regnet flere tilbud i år end sidste år, men summen af de beregnede tilbud er til gengæld mindre. Det er overordentligt svært at få en ordentlig pris for sagerne. Desuden oplever vi stadig en uens håndtering ved nedrivning af byggematerialer - sikkert på grund af manglende viden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har vi haft meget travlt med at kigge indad i organisationen med henblik på at få mere ud af vores ressourcer efter tesen "work smarter". Vi har således brugt meget energi på at udvikle og implementere værktøjer, som skal forbedre og optimere vores arbejde. Dette er først og fremmest til gavn for vores kunder, men selvfølgelig også for fortsat at kunne finansiere vores mission mod vores ledestjerne om at være Nordens synonym for miljørigtig nedrivning.

Har enkeltstående begivenheder haft særlig betydning?

2018 har desuden været kendetegnet som året, hvor vi fik fornemt besøg af H.M. Dronningen. Det var en stor ære, hvor vi fik lejlighed til at vise og fortælle om hvilken samfundsmæssig udfordring, Kingo medvirker til at løse i forhold til hele Danmarks affalds- og ressourceproblematik.

Hvilke forventninger har du til 2019?

Vi har en god fornemmelse og stor forventning til året, der kommer. Da vi som tidligere nævnt har brugt meget energi på forbedringer, forventer vi, at disse giver sig til udtryk i et godt stykke arbejde udført for vores kunder samt et godt resultat for Kingo. Vi tror stadig, at der vil blive tryk på til næste år, men håber samtidig, at der vil blive mere fokus på at få udbudt projekterne efter bogen. Vi vil i Kingo fortsætte vores initiativer for at sikre ordentlige arbejdsforhold for vores og vores underleverandørers medarbejdere, samt samarbejdet med Skat imod kædesvig. Vi håber desuden på mere konkrete tiltag i forhold til den cirkulære økonomi.