Abonnementsartikel

2018 var et stærkt år for byggekoncernen Jensen Gruppen, der med en omsætning på 3,1 milliarder kroner rammer en milepæl. Investeringer i digitalisering og bæredygtighed smitter dog af på resultatet.

J. Jensen blev fornylig til Jensen Gruppen. Det er således under nyt navn, at virksomheden, der står bag flere af de mest kendte entreprenørvirksomheder inden for byggeri, ejendomme, udvikling og digitalisering, præsenterer sit 2018-regnskab.

Det viser en rekordomsætning på 3,1 milliarder kroner mod 1,9 milliarder i 2017. En del af omsætningsstigningen skyldes, at datterselskabet Adserballe & Knudsen A/S konsolideres med i 2018-regnskabet, mens det i 2017-regnskabet alene var et associeret selskab. Resultat for samtlige selskaber i Jensen Gruppen lander på 98 millioner kroner før skat mod 199 millioner kroner året forinden, hvilket er et forventet og tilfredsstillende resultat, forklarer koncerndirektør Karsten Hjarsø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været endnu et stærkt år for koncernen, hvor vi har god grund til at være tilfredse med resultatet. 2017 var et ekstraordinært godt år, hvilket også kan tilskrives opskrivning af en række investeringsejendomme, som alene bidrog med 65 millioner kroner til sidste års resultat. At vi leverer en milepæl med omsætningsrekord i år, viser mig med al tydelighed, at de enkelte og selvstændige selskaber, som koncernen er bygget op af, fortsat formår at udvikle deres markedspositioner og forretningsområder, siger Karsten Hjarsø og forsætter:

2017 var et ekstraordinært godt år, hvilket også kan tilskrives opskrivning af en række investeringsejendomme.

Koncerndirektør Karsten Hjarsø

Jensen Gruppen

- Men vi ser også en branche med en benhård priskonkurrence, hvor der mere end nogensinde før er behov for at lykkes med både at bygge ny forretning og udvikle vores kerneområder.

Ny koncernstruktur

J. Jensen Koncernen har været drevet som en familievirksomhed siden starten i 1986. I 2017 gennemførte den familiedrevne koncern en professionalisering med ny bestyrelse, ny aktiestruktur og ny koncerndirektør. I begyndelsen af maj måned meldte koncernen så ud, at den videreudvikler på sin struktur med tre tydeligt prioriterede forretningsben, der skal matche markedsudviklingen.

Der sker som annonceret under fællesnavnet Jensen Gruppen, som ifølge Karsten Hjarsø giver helt nye muligheder for at brande både koncernen og de enkelte forretningsben selvstændigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Koncernen har over mange år bevist, at den kan skabe vækst inden for de traditionelle vækstområder i byggebranchen. Vi har været begunstiget af vores dygtigt ledede selskaber og medarbejdere, men som et led i vores professionalisering og langsigtede strategi, har det været naturligt at dykke mere ned i vores egentlige struktur, siger Karsten Hjarsø.

Direktøren forventer med den nye struktur og forretningsprioritering, sammen med en stærk ordrebog, et betydeligt positivt resultat for regnskabsåret 2019.