Abonnementsartikel

Folketinget har givet Vejdirektoratet grønt lys til at forlænge en ny støjskærm langs et boligområde ved Bjæverskov. Projektet har været billigere end forventet, så der er råd til flere meter støjskærm langs Vestmotorvejen i budgettet.

Der er godt nyt til boligejerne ved Bjæverskov, som vil blive endnu bedre afskærmet af støj fra Vestmotorvejen end oprindeligt projekteret. Projektet har vist sig billigere end antaget, men besparelsen bliver ikke sendt tilbage i kassen til andre vejprojekter, men kommer Bjæverskov til god i form af en længere støjskærm. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

De første to kilometer af støjskærmen ventes at stå færdig i løbet af november. Den færdige skærm på fem meter i højden og en samlet længde på 2,7 kilometer forventes at være klar i foråret 2020, fortæller Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til maj

- Nu er vi snart i mål med den planlagte del af støjskærmen, som vi håber kommer de mange beboere langs Vestmotorvejen ved Bjæverskov til glæde allerede til november. Vi regner med, at vi kan få sat resten af støjskærmen op senest til maj næste år, men også gerne hurtigere, siger Christian Tolderlund.

Støjskærmen vil med forlængelsen dække hele motorvejsstrækningen fra vest for Bjæverskov og frem til den eksisterende støjvold ud for Vemmedrup.

Med forlængelsen af støjskærmen viser Vejdirektoratets beregninger, at næsten 700 boliger får reduceret støjen hørbart fra Vestmotorvejen, hvilket er omkring en tredjedel flere boliger end med den oprindelige løsning.