Abonnementsartikel

En tidligere underleverandør til Højen Nedbrydning har nedsablet ejer Flemming Stener Madsen på Facebook. Der tegner sig et billede af en dårlig betaler.

Nedriver-branchen er ikke just kendt for at være overbefolket af de rene engle - og taler man med folk i branchen, kan alle som regel nævne en virksomhed udenfor citat, om hvem man bruger betegnelsen "broddent kar".

Spørger man entreprenør Michael Rosenkrants, er konkursramte Højen Nedbrydning Aps præcis sådan et foretagende. Virksomheden, som ejer Flemming Stener Madsen selv erklærede konkurs sidst i februar, har efterladt tidligere samarbejdspartnere vrede og frustrerede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har nogle penge til gode hos ham, men det er ikke alverden. Det drejer sig om et middelstort femcifret beløb. Nej, det er den måde han driver forretning på, der har gjort mig vred, for det er simpelthen noget svineri, siger Michael Rosenkrants til Maskinteknik.

Det er et bevidst svindelnummer. De betaler den første faktura, for at skabe tillid, og så sker der ikke mere.

Esben Jensen

Ejer af Horsens Lift

I forbindelse med, at egenbegæringen blev indgivet, skiftede Højen Nedbrydning navn til "Selskabet af 10. februar 2020 ApS". For Flemming Stener Madsen er konkurser da heller ikke ukendt land. Han har tidligere været involveret i seks virksomheder, som er gået konkurs i tidsrummet fra 2011 til 2019. Det skriver Vejle Folkeblad.

Tre huse i Viborg

Kilden til Michael Rosenkrants' utilfredshed skal dog ikke findes i Vejle, men i Viborg - helt præcist i tre huse, som skulle rives ned af Højen Nedbrydning, men som Michael Rosenkrants blev hyret ind på af Flemming Stener Madsen.

- Der var problemer fra første dag. Hvis man ser bort fra Højen Nedbrydnings udfordringer med at overholde praksis i forhold til affalds- og vejesedler, så er der hele spørgsmålet om betaling. Det er min oplevelse, at alle betalingsfrister bliver trukket lige til grænsen og lidt over. Flemming Stener Madsen rykker ikke, før han har et inkassofirma i røret, lyder det fra Michael Rosenkrants, som er i gang med at finde ud af, hvilke retslige skridt, han nu kan tage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme oplevelse med Flemming Stener Madsen og fakturaer står Esben Jensen med. Han, der er medejer af Horsens Lift, har tidligere udlejet udstyr til Højen Nedbrydning, men det gør han ikke længere.

- Det er et bevidst svindelnummer. De betaler den første faktura, for at skabe tillid, og så sker der ikke mere. Det er vores oplevelse. Flemming Stener Madsen bestilte nogle teleskoplæssere til en nedrivning i Juelsminde, og det endte jeg med at tabe omkring 80.000 kroner på, forklarer Esben Jensen.

Tak for interessen

Vi på Maskinteknik kunne godt have tænkt os at spørge Flemming Stener Madsen til konkursen. Men det har ikke været muligt at få et klart svar fra ejeren af Højen Nedbrydning ApS.

Det er nemlig en særdeles fåmælt indehaver, som Maskinteknik får fat på. Han når hverken at svare på, hvorfor han har penge i klemme med flere forskellige firmaer. Ej heller hvorfor han selv begærede sig konkurs.

- De beskyldninger, de er nye for mig. Jeg må have fat i min advokat, før jeg udtaler mig yderligere, når Flemming Stener Madsen at sige, før han ringer af. Han vender senere tilbage via sms, hvor han skriver følgende:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget glad for jeres interesse, men lige nu koncentrerer jeg mig fuldt ud på at bygge virksomheden op med mine dygtige medarbejdere. Derfor har jeg ikke noget at sige på nuværende tidspunkt. Ha' en dejlig dag.