Lyt til artiklen:

90 millioner til 14 kystsikringsprojekter

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

En samlet pulje på 90 millioner kroner går til 14 kystsikringsprojekter rundt om i Danmark.

De danske kyster skal sikres bedre mod det stigende havvand og derfor uddeler Kystdirektoratet nu 90 millioner kroner til 14 forskellige kystsikringsprojekter i Danmark.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet, der på den seneste finanslov blev enige om at sætte penge af til kystsikringen. På den forrige finanslov var der afsat 40 millioner kroner til kystsikring.

- Vi ser ind i en fremtid, hvor mange af vores kyster bliver udfordret af voldsommere vejr og stigende havvandstande som følge af klimaforandringerne. Det øger risikoen for oversvømmelser og erosion og giver utryghed rundtom i landet på udsatte strækninger. Derfor skal vi tilpasse kystområderne til de udfordringer, som kun bliver større i fremtiden. Det gør vi blandt andet ved igen i år at sende endnu flere midler ud og arbejde i vigtige kystbeskyttelsesprojekter, siger miljøminister Lea Wermelin.

I år er der søgt medfinansiering til i alt 16 ansøgningsberettigede projekter med en samlet anlægsværdi på cirka 350 millioner kroner, skriver Miljøministeriet.

Der kommer en ansøgningsrunde i 2022, hvor puljen indeholder 150 millioner kroner.