Lyt til artiklen:

1,6 milliarder kroner til jernbaneudvidelse ved Ringsted

00:00
Hastighed: ???x
01:24

I forbindelse med Infrastrukturplan 2035 har man besluttet at afsætte 1,6 milliarder kroner til en løsning af den store flaskehals på jernbanen ved Ringsted.

Efter åbningen af den nye jernbane fra København over Køge er jernbanen ved Ringsted blevet et vaskeægte knudepunkt. Med udsigt til øget togtrafik i forbindelse med den fremtidige Femern Bælt-forbindelse står man i en uholdbar situation, hvad angår jernbanens kapacitet.

Derfor er der i Infrastrukturplan 2035, som regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne står bag, afsat 1.635 millioner kroner til udvide jernbanens kapacitet og udføre en hastighedsopgradering for at løse flaskehalsen og sikre hurtigere rejsetider og en mere punktlig togtrafik i Danmark.

I aftalen er der blandt andet afsat 60 millioner kroner til en miljøkonsekvensvurdering (VVM), der igangsættes i januar 2022. Derefter skal VVM-undersøgelsen sendes i høring, hvilket forventes at ske i 4. kvartal af 2023. Efter planen skal der i 3. kvartal af 2024 tages stilling til, hvornår anlægsarbejdet skal sætte i værk.