Lyt til artiklen:

Bygherre forudser budgetoverskridelse for Lynetteholm

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Forhøjede materialepriser skal dækkes af indtægter fra deponering af overskudsjord, men hos By & Havn tvivler man på, at budgettet for Lynetteholm på 2,5 milliarder kroner kommer til at holde.

Det skulle koste 2,5 milliarder kroner at anlægge Lynetteholms ydre omrids. Det har transportminister Benny Engelbrecht flere gange fastslået. Men det bliver dyrere end det.

Det oplyser By & Havn til BT.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan på nuværende tidspunkt sige, at det samlede budget på 2,5 milliarder kroner ikke kommer til at holde, siger Ingvar Sejr Hansen, der er udviklings- og salgsdirektør hos By & Havn til BT.

Selvom anden fase af projektet ikke har været i udbud endnu, budgetterer By & Havn altså med, at de 2,5 milliarder ikke kommer til at holde. Det sker som følge af at udgifter helt sikkert kommer til at stige grundet stigende materialepriser - som man så det under udbuddet af første fase, men også at det er usikkert, om indtægterne fra deponering af overskudsjord kan dække udgiftsstigningen.

- Vi har jo set, at prisen på Fase 1 blev højere end forudsat. Der er for eksempel stigende priser på stål i øjeblikket, og så kan der være usikkerhed om mængderne, siger Ingvar Sejr Hansen til BT.

Københavns Kommune har stillet en underskudsgaranti på 400 millioner kroner, for at sikre at den østlige del af Lynetteholmens ydre kant bliver udformet som et kystlandskab.

Medregner man den garanti, så tror man hos By & Havn på, at projektet kan realiseres indenfor budgettet.