Lyt til artiklen:

Udlejer omsatte for næsten 1 millard kroner i 2021

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Både top- og bundlinje voksede hos GSV Materieludlejning i 2021, hvor branchen var præget af usædvanligt højt aktivitetsniveau.

Omsætningen for GSV Materieludlejning steg i 2021 med 75 millioner kroner i forhold til året før. Med en toplinje på 978 millioner kroner er man landet meget tæt på milliarden hos landets største udlejer.

Vi har haft et rigtig godt år, og det fortsætter ind i 2022.

CEO Dan O. Vorsholt, GSV

Indtjeningen fulgte med op, idet resultatet før skat landede på 109 millioner kroner mod 77 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det solide regnskab vækker naturligvis glæde hos GSV selv - men sandsynligvis også hos franske Kiloutou Group, der er Europas tredje største materieludlejer. Kiloutou offentliggjorde i går, at man køber GSV fra kapitalfonden CataCap.

- Vi har haft et rigtig godt år, og det fortsætter ind i 2022. Vi har en stærk plan for de kommende år, og med vores nye ejere er der endnu flere muligheder og endnu større finansielle muskler, siger CEO Dan O. Vorsholt, GSV, til Maskinteknik.

Året har budt på massive investeringer med den bæredygtige dagsorden som fælles overskrift. Blandt andet bliver elektriske maskiner en stadig større del af indkøbene til den massive maskinpark. GSV har i alt 21.800 stykker materiel og maskiner til udlejning.

- I 2021 accelererede GSV yderligere den grønne omstilling. Vi implementerede adskillige klimavenlige tiltag i hele vores forretning. Digitalisering viser sig at være en central drivkraft i at optimere processer og reducere CO2-udledningen, både for os selv og vores kunder. Derudover har vi arbejdet på fælles brancheinitiativer gennem den danske regerings klimapartnerskaber, og vi er begyndt at investere massivt i klimavenligt udstyr og maskiner, forklarer Dan O. Vorsholt.

GSV forventer at væksten forsætter i 2022. Således forventer man i omsætning mellem 1,04 og 1,10 milliarder kroner i indeværende år, ligesom man regner med at investere endnu mere i nyt udstyr, end det har været tilfældet i 2021, lyder det i en kommentar til regnskabet.