Lyt til artiklen:

Hjulgraver med fuld udstyrspakke

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

VIDEO: Entreprenør Andreas Berg satte mange krydser på tilvalgslisten, da han købte ny Yanmar B110W hos Maskiner A/S.

3D maskinstyring, Engcon tilt, Engcon joystick, tre ekstra kameraer, fuld centralsmøring, godt anlæg med subwoofer og ekstra højtalere samt LED spots og blink på tag og bagende.

Det er nogle af de ekstra features, Entreprenør Andreas Berg fra Stenderup syd for Horsens fik tilføjet, da han købte en ny 11 tons Yanmar hjulgaver hos maskiner A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev godt nok krydset ret mange tilvalg af på listen denne gang

Indehaver Andreas Berg

Mange afkrydsninger

- Jeg har det sådan, at hvis jeg beder mine chauffører om at bruge rigtig mange timer hver eneste uge på at arbejde for mig, så skal deres maskiner også være i orden, siger Andreas Berg og tilføjer:

rich-media-3
Andreas Berg. Foto: Torben Jastram.

- Men der blev godt nok krydset ret mange tilvalg af på listen denne gang. Der er vist ikke plads til meget mere på maskinen, smiler han.

Det er maskinfører Rasmus Friis, der sidder i maskinen i mere end 40 timer om ugen, og han er meget tilfreds med den nye hjulgraver.

- Vi fik den sidste mandag, og den har allerede mere end 70 timers arbejde bag sig, fortæller maskinføreren som er i gang med byggemodning samt beton- og kloakarbejde på en grund i Middelfart tæt ved Lillebælt, hvor der skal opføres en stribe to-plans boliger.

rich-media-5
Maskinfører Rasmus Friis. Foto: Torben Jastram.

Vild med lys og lyd

Yanmar B110W er som standard kendt som en solid maskine med råstyrke og med et godt hydrauliksystem, hvor to uafhængige kredsløb bevirker, at gravefunktioner og samtidig kørsel med maskinen ikke påvirker hinanden. Den er drevet af en 116 hk Deutz-motor og har luksuskabine med blandt andet klimaanlæg og luftaffjedret førersæde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andreas Berg fortæller, at virksomhedens maskiner og udstyr generelt er ret nyt og i rigtig god stand.

- Det skal være i orden, og desuden er jeg selv ung og kan godt lide både lys og lyd, så selvfølgelig skulle der et ordentligt anlæg i den nye Yanmar, fastslår han.

rich-media-8
Røde lysdiode i loftet i kabinen. Foto: Torben Jastram.

Lang levering

Han havde håbet at få gravemaskinen leveret lige inden nytår, men i den nuværende situation med store leveringsproblemer på tværs af de fleste brancher, blev det altså næsten Påske, inden hjulgraveren var klar.

Noget af forsinkelsen skyldes dog også, at flere eksterne partnere hos Maskiner A/S var med ind over leveringen af den veludstyrede gravemaskine.

rich-media-9
Entreprenør Andreas Berg er med den ny Yanmar hjulgraver i gang med en byggemodning i Middelfart i denne tid. Foto: Torben Jastram.